Vanaf het begin waren de spelers van SV Twello niet bij de les. Te slap ingrijpend en te afwachtend. Dat ze na twee keer een achterstand te hebben weggewerkt toch met een 2-3 overwinning naar huis gingen, was te danken aan meer inzet tijdens de tweede helft zonder tot groots voetbal te komen.

Na 5 minuten verscheen de 1-0 op het scorebord. Het anders zo sterke centrum van de verdediging van SV Twello greep te slap in en Bryan Beekman scoorde. Vanaf de aftrap had Tim Evers de kans om onmiddellijk gelijk te maken, maar alleen voor keeper Joep Vink schoot hij rakelings voorlangs.

Niet veel later kwam hij weer oog in oog met de keeper van Groen Wit en dat betekende nu wel de 1-1. In de 18de minuut een mooie aanval op rechts via Jurre Spanjers en Masora Oraile. De bal werd schitterend voorgetrokken en Job Bruntink zag zijn krachtige kopbal op de lat belanden.

De thuisploeg was vooral gevaarlijk door Aaron van Leer en Bryan Beekman. Geheel onnodig werd er op het middenveld balverlies geleden en toen ook de verdediging weer niet consequent ingreep, maakte Bryan Beekman 2-1. Nu moest SV Twello weer op zoek naar de gelijkmaker. Tim Evers werd in de 26ste minuut gevloerd binnen de 16 en de terechte strafschop schoot hij strak in 2-2.

Via Aaron van Leer kreeg de thuisploeg nog wat mogelijkheden zonder echt gevaarlijk te worden. Ook de mogelijkheden aan de kant van de gasten werden niet benut. Ruststand 2-2 en daar kon SV Twello niet tevreden mee zijn.

In de rust werden er aan beide kanten de nodige wisselingen toegepast. Bij Groen Wit kwam oud Twello speler Rusambo Rajabu in de spits. Dat hij kan voetballen weten we, maar meestal was Pascal Klein Velderman hem de baas.

In de 54ste minuut had Maarten Lutje Beerenbroek de 2-3 moeten maken. Dit gebeurde nu 3 minuten later. Op rechts een vloeiende combinatie. Ryan van der Burg gaf een voorzet op maat aan Job Bruntink die 2-3 afdrukte. De grensrechter van de thuisploeg dacht aan buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter Elroy Hogeweide stond precies goed opgesteld om te constateren dat er van buitenspel geen sprake was.

Nu moest Groen Wit op jacht naar de gelijkmaker. Nadat een speler 2 maal geel had ontvangen, bleef de thuisploeg aanvallen. Dit gaf veel ruimte aan de spelers van SV Twello maar zij vergaten steeds de trekker over te halen. Zo mocht SV Twello drie punten meenemen naar huis. Daar waren ze wel zeer tevreden mee. Niet bijzonder goed spelen en toch de volle buit.

Volgende week is SV Twello vrij. Op 28 oktober thuis tegen het ongeslagen Be Quick uit Zutphen. Aanvang 14.00 uur.

ViaClubcorrespondent SV Twello
Vorig artikelVoorbeschouwing amateurvoetbal 14 en 15 oktober
Volgend artikelFC RDC toont karakter en buigt 3-0 achterstand om naar verdiend gelijkspel.