Maar liefst zeven basisspelers miste Jacob Ensing zaterdagmiddag op zonnig Sportpark Borgele. Dat was niet de enige reden voor het 1-3 verlies dat zijn elftal leed tegen v.v. Ede/Victoria.

De gasten uit Ede waren gretiger en slimmer in het eerste deel. Zo werd een duikeling beloond en de daaropvolgende vrije trap keurig binnen gekruld voor de 0-1 na tien minuten wedstrijd. Aan de andere zijde was de Deventerploeg niet koelbloedig genoeg, zo miste John-Ross Bonevacia even later dé kans op de gelijkmaker. In een 1 op 1 situatie schoot hij recht op de doelman.

Halverwege de eerste helft bediende diezelfde Bonevacia Jorrit Draaijer voor het doel na een goede combinatie over rechts. De jonge Draaijer maaide echter in het luchtledige. Aan de overzijde was het gretiger Ede/Victoria succesvoller. Een bal voorlangs was al een waarschuwing, even later handelde doelman Carst Winter sterk in een 1 op 1, maar een corner na 34 minuten werd keurig binnen geknikt, 0-2.

Beeld uit FC RDC vs. v.v Ede/Victoria
Beeld uit FC RDC vs. v.v Ede/Victoria, de 0-1 in beeld…

FC RDC liep achter de feiten aan, irriteerde zich en verloor alle persoonlijke duels. De tegenstander werd er alleen maar sterker door. Doelman Winter greep goed in bij de eerst paal tien minuten voor rust. De pas 16-jarige Ronel Antonia joeg de bal even later net langs het kruis na een snel genomen vrije trap van Gijs Borkent. Ede/Victoria was effectiever, twee minuten voor rust bleef de bal tussen twee spelers liggen en de behendige middenvelder bedacht zich niet en lobte briljant de 0-3 binnen.

De O-17 junior Antonia speelde bijzonder onbevangen zijn eerste duel in het eerste, na de thee werd hij als rechtsbuiten geposteerd. Hij werd de plaag van de Edese verdediging, echter sprongen zijn teammaten niet goed om met die geboden mogelijkheden. In de 53ste minuut pas weer de eerste kans, maar wel voor de gasten die vrijstaand een vrije trap naast kopten.

Een minuut later een prachtige combinatie over de rechterflank, de goed spelende Gijs Borkent stoomde op en loerde naar de doelman. Toen hij één stap vooruit zette weifelde de middenvelder niet en krulde het speeltuig in de verre hoek voor de aansluitingstreffer 1-3. Het maakte wel iets los bij de elf van Ensing.

Antonia glipte tweemaal behendig langs zijn tegenstander, maar tweemaal werd zijn goede voorzet niet binnengewerkt. Halverwege de tweede helft ‘pakte’ aanvoerder Ufuk Dulkaroglu zijn tweede onhandige gele kaart en liet zijn team gefrustreerd achter. Maar dat bracht wel meer energie, want met tien man werd Ede/Victoria terug gedrongen en keer op keer op de proef gesteld.

Mathieu Steenbergen testte de doelman vanuit de tweede lijn, Jeray Galanggadjir krulde de bal net naast en Durk Jan Sinnema zag zijn poging net achter de lat in het dak van het doel landen. Pas in de 84ste minuut werden de gasten weer gevaarlijk, echter was doelman Winter wederom attent in zijn korte hoek. Sinnema probeerde het nogmaals van afstand en Rob Riksten schrok dat een voorzet plots bij hem uitkwam zodat hij slechts een slap kop balletje kon leveren.

In de extra tijd had Jurgen Siepelinga wederom weinig geluk toen hij een panklare voorzet van Antonia over het doel gleed. FC RDC leed een terechte nederlaag omdat het zich in eigen huis liet aftroeven op karakter. Pas na de rode kaart herpakte de ploeg van Ensing zich, echter ontbrak het aan scherpte en gogme voorin om de wedstrijd nog enigszins spannend te maken.