De eerste helft was een compleet andere dan de tweede. Voor rust een aggressief FC RDC wat probeerde Drienerlo het voetballen onmogelijk te maken.

De intentie was om Drienerlo bij de strot te grijpen en niet meer los te laten. Drienerlo staat bekend als voetballende ploeg en heeft meermaals laten zien dat ook te zijn. De achterste linie van FC RDC speelde oerdegelijk dus voor rust waren er, behoudens een 3-tal corners tegen, geen problemen.

Zelf creëerde FC RDC voldoende kansen en mogelijkheden tot meer. Gescoord werd er door Jaydey Bongers na uitstekend en slim drukzetten. De 2-0 vlak voor rust was een huzarenstukje van Yde Klopman die een ingooi uit de lucht plukte en zich langs drie tegenstanders wurmde en prachtig binnenschoot.

Na rust een ander spelbeeld: FC RDC kreeg de druk er niet meer op. De energie leek weg te vloeien en de ruimtes werden te groot waardoor Drienerlo echt een rol van betekenis ging spelen. Voetballend werd het minder en doordat we de 3-0 niet maakten in de omschakeling, werd het bijzonder spannend toen Drienerlo de aansluitingstreffer maakte.

Alle zeilen bijzetten dus, maar FC RDC gaf behoudens een halve kans niets meer weg en counterde zich uiteindelijk terecht naar de bevrijdende 3-1 via Stijn Rorije. Zeker in de eindfase een sterk en compact defensief blok van FC RDC wat duidelijk maakt dat een zege over de streep trekken niet altijd mooi hoeft te zijn!