Daarlerveen kwam het fanatiekst uit de startblokken, maar toch was het Helios dat de eerste speldenprikken uitdeelde.

In de 8e minuut was er aan de kant van Helios uit een corner een grote kans voor Fabian Put, maar de bal werd recht op keeper Prinsen van Daarlerveen geschoten. Acht minuten later was er een overtreding op Dennis Hettinga en uit de genomen vrije trap kwam de bal bij Fabian Put die de bal in de rechterkruising schoot. De bal werd echter door de goed keepende Prinsen knap weggebokst. Na een aanval van Helios kon in de 20e minuut, via een snelle counter, Berkan Bozkurt van Daarlerveen de vrije ruimte in en zijn assist bereikte Bram Hooijer die de 0-1 maakte.

Helios moest de tegenslag even verwerken, maar na een dik half uur kwam via een lange bal van Jeray Galanggadjir de bal bij Ijen Bruinsma. Bruinsma bracht op zijn beurt Dennis Hettinga in stelling, maar zijn inzet werd door de keeper gered en in de rebound schoot Sander Krijns via dezelfde keeper in het zijnet.

In de 37e minuut krijgt Helios weer een corner waarna een speler van Daarlerveen de bal met de hand weg sloeg, penalty. Jarmo van ‘t Hof nam de penalty en scoorde daardoor de gelijkmaker (1-1). Direct daarna volgde er een prachtige aanval van Helios. Een knappe voorzet van Dennis Hettinga kwam bij Glenn Kobussen die zijn eerste goal voor Helios en tevens in de 42ste minuut de 2-1 maakte

In de 43e minuut krijgt Daarlerveen nog een grote mogelijkheid via Stef Reekers maar Sven Kreukniet redt knap en gaat de rebound hoog over. Rust 2-1.

Na rust ging Helios fel van start. In de 51e minuut kreeg Helios uit een counter en na een handige overstap van Jarmo kwam Ijen Bruinsma oog in oog met de keeper die deze kans genadeloos inschoot. 3-1.

Vervolgens gaat het spel op en neer en uit het niets komt Sander Krijns na een assist van Jarmo van ‘t Hof oog in oog met keeper Prinsen en schiet de 4-1 in het net.

Deze stand en de hierop volgende wissels zorgden ervoor dat de wedstrijd voor de neutrale toeschouwers aanzienlijk minder interessant werd. Toch weet Helios vanuit deze status quo in de 83e minuut nog een keer te counteren, waarbij na een assist van Ijen Bruinsma, Nick Beekman weet af te drukken. 5-1.

Daarlerveen is even van slag en direct vanaf de aftrap schiet de ingevallen Glenn Alberts na een mooie assist van Samuel Grijpma vrijstaand naast.

Als toetje kan Dennis Hettinga in de blessuretijd na een paar mooie kapbewegingen vanaf dik 20 meter, misschien wel de mooiste goal, via binnenkant paal, van de middag inschieten.

Eindstand 6-1. Helios blijft hiermee eerste in de competitie en heeft zich weer volop herpakt in de race voor het kampioenschap. Volgende week speelt Helios de uitwedstrijd tegen SVVN uit Nijverdal.