Eens te meer een bewijs dat we in een prachtige competitie spelen. Met een flinke dosis energie ging FC RDC van start in de eerste helft en wist het 2 enorme kansen te creëren voor rust.

Een korte overlap van Victor Evenblij in de zestien leverde geen doelpunt op na een mooie steekpass van Joost Brouwer. Vlak daarna werd Kai vd Beld vrijgespeeld, maar zijn lob ging net naast. Eerbeekse Boys had net als FC RDC de zaakjes verder prima voor elkaar waardoor de ploegen met 0-0 gingen rusten.

Na de rust was het vooral FC RDC dat een aantal kansen kreeg, maar Victor, Luuk Helms en Sander Bezem wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant wist Jesse Klopman een 1-op-1 te redden met zijn voet en werd een doelpunt van Eerbeekse Boys al dan niet terecht afgekeurd wegens buitenspel. Al met al een hectische slotfase waarbij de wat warrige leidsman een overtreding van de keeper op Roy Gerritsen zomaar wegwuifde.

Waar FC RDC iets meer kansen creëerde en daardoor wellicht iets meer recht had op een overwinning, was de afgekeurde goal van Eerbeekse Boys natuurlijk ook een cruciaal moment. Al met al moet je niet verliezen als je niet kan winnen.

Volgende week onze laatste wedstrijd alweer van dit jaar uit tegen FC Berghuizen.