Helios speelde vanmiddag tegen Losser, de nummer vier van de competitie en won, na en enerverende wedstrijd, met 5-3. Makkelijk was het niet, want hier stond één van de op dit moment betere tegenstanders op het veld.

Toch was het Helios wat in de eerste minuut al de kans kreeg de score te openen. Serkan Kinaci werd door Jarno van den Bos op rechts vrijgespeeld en zijn voorzet werd net voor de inkomende Jarmo in ‘t Hof door een verdediger van Losser geblokt. Het was Losser wat in de 5e minuut op voorsprong kwam. Vanuit een corner viel de bal tussen de verdedigers van Helios en Tim Damhuis van Losser in, Tim wist er wel raad mee en scoorde de 0-1.

Dit was Helios niet gewend, maar nog geen twee minuten later scoorde Jarmo van ’t Hof, na een prachtige combinatie tussen Bastiaan Lieftink en Djeremy Waslander, die Jarmo in stelling bracht, de 1-1. Daarna ging het op en neer, een prachtige wedstrijd voor iedereen die aanwezig was.

In de 20ste minuut brak Losser na een lange bal op links door: de teruggetrokken bal werd hard ingeschoten en kwam tegen de arm van de inkomende Fabian Put. De scheidsrechter zag hier een penalty in die door Ruben Bonte werd benut: 1-2.

Drie minuten later zet Helios de teller weer op 2-2. Jarmo wordt binnen de 16 strak in de voeten gespeeld, probeert weg te draaien, maar wordt tegen de grond gewerkt. Penalty, die door Jarmo strak wordt ingeschoten.

Beide teams creëerden daarna diverse kansen en gingen vol voor de winst. In de laatste minuut van de eerste helft stuurt Sander Krijns Serkan de diepte in en zijn voorzet wordt door Jarmo Van ’t Hof ingeschoten 3-2.

Na de rust probeert Losser via veel balbezit de druk op te voeren en komt door een fout van Sven Kreukniet op 3-3. Sven verzuimt de bal uit te trappen, maar probeert het voetballend op te lossen. De bal komt echter in de voeten van Nijmeijer van Losser en scoort in een lege goal de 3-3.

Niet lang getreurd, want 8 minuten later komt Helios weer op 4-3. Een vrije trap wordt door Glenn Kobussen strak voorgegeven, ingekopt door Fabian Put, gestopt door de keeper en uiteindelijk wordt door Bastiaan Lieftink de terugkomende bal strak binnengeschoten.

Daarna was het weer Sander Krijns die met een mooie pass Kinaci op rechts wegstuurt en zijn voorzet geeft Jarmo weer de kans om zijn vierde af te drukken (5-3). Losser probeerde het daarna nog wel, maar het was Helios wat de kansen creëerde, maar niet tot scoren kwam. Eindstand 5-3.

Volgende week is Helios vrij en speelt 9 december uit tegen Blauw-Wit’66 uit Holten.