Een zwaar gehavend FC RDC eindigde met slechts acht man afgelopen zaterdag. Door de vele uitvallers moest het uiteindelijk capituleren tegen SDS’55 dat met 1-2 won.

Zonder het ervaren verdedigingsblok Sinnema en Ros startte FC RDC defensief sterk tegen de gasten uit Wekerom. In een slechte eerste helft had de thuisclub de kansen, echter sprong het daar slordig mee om. Zo lanceerde Koen Wagenvoort, na een goede verdedigende interceptie, Jorrit Draaijer na een kwartier spelen. De jonge spits wipte het speeltuig wel over de uitstormende doelman, maar de inzet was te zacht en werd door de toesnellende vijandelijke defensie onklaar gemaakt.

In de 27ste minuut had Martin Kok een flitsende actie over links, maar zijn inzet verdween weer voorlangs het doel van SDS, dat zelf geen uitgespeelde aanval had gecreëerd. Een minuut later stoomde, de sterk spelende, Koen Wagenvoort ver op en besloot uit te halen vanuit de tweede lijn. Zijn schot werd beslissend van richting veranderd door Luuk Helms, zodat de doelman kansloos achterbleef. Een terechte 1-0 tussenstand die tot aan de thee bleef staan.

Beeld uit FC RDC vs. SDS '55
Beeld uit FC RDC vs. SDS ’55

Want even voor rust kon SDS niet profiteren van een rommelige situatie waarbij de spits net tekort kwam. Ook een corner werd over gevolleerd. In de rust had coach Jacob Ensing tweemaal gewisseld en moest na een minuut later zelfs zijn laatste wissel al toepassen toen Martin Kok met een blessure het strijdtoneel noodgedwongen moest verlaten. Vanuit die onrust was SDS beter begonnen aan de tweede helft.

Het speelde agressief, zeker op de getructe Mehmet Kisa die zijn opwachting weer mocht maken na enkele weken van afwezigheid. SDS maakte daarnaast dankbaar gebruik van de matige leidsman en werd aansluitend gevaarlijk vanuit de diverse spelhervattingen. Tien minuten in de tweede helft schakelden de gasten uit Wekerom snel om na onhandig balverlies voorin bij FC RDC. Doelman Michel Voortman werd daarbij kansloos gelaten en de 1-1 was een feit.

Vanuit de dode spelmomenten bleef SDS gevaarlijk voor het doel van de Deventerploeg, halverwege de tweede helft landde een inzet zelfs op de deklat. SDS was feller in de duels en Voortman moest handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Een kwartier voor tijd trapt een SDS aanvaller van achteren na, hetgeen slechts met geel werd bestraft door de zeer weifelende leidsman. Een incident met grote gevolgen bleek achteraf.

Tien minuten voor het einde leek het wel een veldslag, Ramon Wolfkamp moest naar de zijkant en trainer Jacob Ensing had al drie maal gewisseld. Ook spelmaker Kisa was gekwetst en moest noodgedwongen naar de zijkant. Met negen man moest FC RDC uiteindelijk het hoofd buigen, extra zuur was dat SDS juist scoorde via de speler die er eigenlijk af had gemoeten. Want de eerder natrappende aanvaller werkte de bal, half vallend en uiterst gelukkig langs doelman Voortman.

Van een spannende slotfase was geen sprake meer, want FC RDC moest zelfs met acht man verder nadat Luuk Helms zijn tweede gele kaart ontving na een licht vergrijp. Een waar slagveld voor de ogen van de zwaar teleurgestelde trainer Jacob Ensing. Hij moest na de thee veel aanpassingen doorvoeren en verloor daarmee de grip op het duel volledig. SDS was daarmee de gelukkigste, misschien ook wel de slimste en ging met de drie punten weer terug naar huis.