In een boeiend duel heeft Go Ahead Eagles met 1-1 gelijk gespeeld in Breda. Daarmee pakt de ploeg van Jack de Gier twee punten te weinig na een uitstekende wedstrijd.

Een boeiend schaakspel ontpopte zich in het tweede bedrijf tot een ware triller. Waar de Deventer formatie voor de rust het betere van het spel had, was NAC aanvankelijk in de tweede helft de betere partij. Go Ahead Eagles kreeg voor de pauze via Navratil (schot in de korte hoek) en Berden (schot uit de hoek getikt) twee grote mogelijkheden op een voorsprong. De allergrootste kans voor de rust was voor Martijn Berden die zijn kopbal op vier meter van het doel over zag gaan.

NAC wist daar weinig tegenover te stellen. Het enige serieuze moment was voor Van Hooijdonk. Hij zag zijn inzet door Sam Beukema van de doellijn gehaald worden. Het was voor Ruud Brood teken om twee wissels toe te passen na de rust.

Het eerste gevaar na de pauze was wederom van Go Ahead Eagles. Ngombo kon, na een fantastisch hakje van Navratil, alleen richting doelman Oly. De sterke spits schoot de bal wild naast waardoor een uitgelezen mogelijkheid verprutst werd.

Daarna volgde een kwartier waarin NAC de touwtjes in handen nam. De thuisploeg drong Go Ahead Eagles terug en zag dat Dogan, na ruim een uur spelen, had kunnen scoren. De creatieve middenvelder schoot naast.

Halverwege de tweede helft kwam Go Ahead Eagles plots onder de druk van NAC uit. Een razendsnelle counter werd door Corboz gepromoveerd tot doelpunt waardoor een driepunter serieus tot de mogelijkheden begon te horen.

De feestvreugde werd drie minuten later ruw onderbroken door scheidsrechter Lindhout. De man in het blauw vond namelijk dat Corboz een overtreding beging op Dogan. De handige middenvelder van NAC maakte dankbaar gebruik van het been van Corboz waar hij mooi in kon haken. Via de strafschopstip kwam NAC op gelijke hoogte.

In de slotfase ging NAC met drie man achterop spelen waardoor er voor Go Ahead Eagles meer ruimtes kwamen. Via Bannink (schot in de korte hoek) waren de bezoekers nog dichtbij de overwinning. Die kwam er echter niet meer waardoor een uitstekend Go Ahead Eagles twee punten te weinig meeneemt naar Deventer.