Vanmiddag was Achilles ‘12 te gast op de Horsterhoek. Twee voetballende ploegen tegen elkaar, de nummer 3 tegen nummer 6 van de ranglijst in de tweede Klasse J. Vaak zijn het leuke wedstrijden tegen Achilles ‘12 uit Hengelo, beide ploegen hebben een positieve opvatting over voetbal en willen met verzorgd en aanvallend voetbal hun wedstrijden winnen. De vorige wedstrijd in Hengelo ging SV Schalkhaar nog schlemielig onderuit en verloor het in Hengelo met 2-0. Destijds voor SV Schalkhaar het begin van een reeks mindere wedstrijden.

Nu, bijna twee maand verder heeft SV Schalkhaar de schwung weer te pakken en verloor twee punten, maar had qua kansen deze wedstrijd zeker moeten winnen.

SV schalkhaar begon vanmiddag met Stijn Rorije als centrumspits. Hij verving vanmiddag spits David Klopman die vanwege werkzaamheden deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week maakte middenvelder Joost Brouwer zijn rentree in het team van SV Schalkhaar.

Beide ploegen deden in de eerste helft nauwelijks voor elkaar onder, beide ploegen probeerden zorgvuldig hun aanval op te zetten. De eerste 25 minuten gebeurde er dan nauwelijks iets voor beide doelen, beide teams gaven in het eerste deel van de wedstrijd weing weg.

De eerste grote kans van de wedstrijd was niet besteed aan de altijd ijverige Milan te Riele. Hij kreeg de bal op het middenveld aangespeeld, kreeg wat ruimte en schoot vanaf ongeveer 20 meter op de buitenkant van de paal.

Dit deed de wedstrijd goed, vlak daarna was het de beurt aan Achilles ’12 waarbij een Achilles aanvaller oog in oog kwam met SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen. Een knappe redding Lukassen en een uiterste krachtinspanning van Jason Westerkamp voorkwam de tegentreffer.

SV Schalkhaar werd sterker en het was de ploeg die op dat moment het meest recht had om op een voorsprong te komen.

Een vrije trap op rand 16 werd door Milan Beumer ruim over het doel van Achilles ’12 geschoten, een mogelijkheid waar meer mee gedaan had moeten worden.

De zeer sterk spelende Jason Westerkamp kon vandaag zijn aanvallende kwaliteiten tonen, hij bereikte de achterlijn en voorzet bereikte de inlopende Stijn Rorije. De bal verdween richting doellijn maar kon nog net doot een Achilles 12 verdediger van de doellijn worden weggewerkt.

Meer succes leek buitenspeler Björn Duteweert te hebben; zijn actie op de achterlijn en een goede voorzet op Milan te Riele bleek echter niet de 1-0 te zijn; de grensrechter had gezien dat de bal de achterlijn gepasseerd had en het doelpunt van te Riele werd hierdoor niet toegekend.

Vlak voor rust kreeg SV Schalkhaar een tegenvaller te verwerken, verdediger Luuk ter Mate moest vanwege een blessure het veld ruimen en werd vervangen voor Timo Kok.

De laatste kans voor de thee was voor Bjorn Duteweert die de bal in de zestien vanuit de draai recht op keeper Joris Raanuis schoot.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Achilles ’12 schoot de bal, net als SV Schalkhaar in de eerste helft presteerde, op de paal.

Achilles ’12 was in deze fase na rust sterker en dat leverde ook de voorsprong op. Een vrije trap in de 55ste minuut vanaf de rechterkant bereikte ver voorbij de tweede paal de inkomende Jorik Weierink die de bal vanaf de achterlijn via een SV Schalkhaar speler in het doel wist te werken.

SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen had geen kans om deze afketsende bal alsnog te keren, 0-1.

De wedstrijd sloeg na deze tegentreffer om in het voordeel van SV Schalkhaar. SV Schalkhaar begon hierna beter te voetballen en creëerde de nodige kansen.

Met nog een half uur te spelen kreeg SV Schalkhaar een vrije trap op de rand van de zestien vanwege het neerhalen van middenvelder Twan Huijsmans. Dat Milan Beumer over een prima vrije trap beschikt liet hij toch maar weer even zien. Waar Beumer de laatste weken en in de eerst helft nog onnauwkeurig was, kreeg hij ditmaal de bal met veel gevoel over de muur en de bal verdween via de onderkant van de lat in het doel, 1-1.

Voor SV Schalkhaar smaakte deze gelijkmaker naar meer, terwijl Achilles ’12 niet meer aan het voetballen kwam en grote moeite had met de aanvalsdrang van SV Schalkhaar.

Met goed combinatievoetbal kwam de ploeg van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman keer op keer dreigend voor het doel van Achilles ’12.

Met name de ingevallen Kick Brouwer zorgde vanwege zijn snelheid voor veel gevaar. Bijna had het succes toen Brouwer zijn tegenstander te snel af was en een prima voorzet afleverde op Milan Beumer die vervolgens over het doel van Achilles ’12 schoot.

Een andere goede mogelijkheid was niet besteed aan Milan te Riele, die na een mooie steekbal van Joost Brouwers net niet goed kon uithalen om SV Schalkhaar op voorsprong te zetten.

Een paar minuten later werd een doelpunt van diezelfde Milan te Riele afgefloten voor buitenspel.

In de 85ste minuut van de wedstrijd leek het eindelijk te gebeuren dat SV Schalkhaar de wedstrijd in haar voordeel zou beslissen. Milan te Riele draaide in de zestien weg van zijn tegenstander maar werd onreglementair door de ingevallen verdediger Siebren Gigengack naar de grond gewerkt.

Wat hierop volgde was een rode kaart voor de Achilles ’12 speler en een penalty voor SV Schalkhaar.

Dat het de laatste tijd niet mee zit bij SV Schalkhaar ondervond de sterk spelende Michiel Hullegie die vanaf 11 meter deze mogelijkheid voor SV Schalkhaar op eiste. De hard ingeschoten strafschop werd tegen de onderkant van de lat geschoten en vervolgens net voor de lijn door Achilles ’12 weggewerkt.

Opvallend moment was deze middag was het debuut van invaller Coen Tanate bij SV Schalkhaar 1. De pas 18-jarige buitenspeler leek even met een assist de wedstrijd alsnog te winnen, zijn voorzet kwam precies op het hoofd van Milan Beumer die zijn vizier niet goed had staan en in vrije positie over kopte.

SV Schalkhaar was vanmiddag de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning, maar dat telt niet mee voor de ranglijst.

Beide ploegen schieten hierdoor weinig op met deze puntendeling, maar de morele winnaar was vanmiddag SV Schalkhaar.

De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zondag 8 mei, dan komt Barbaros op bezoek. Aanvang wedstrijd 14.00 uur

Aanvoerder Jason Westerkamp met debutant Coen Tanate.
Viaclubcorrespondent SV Schalkhaar
Vorig artikelSallandia herstelt zichzelf in Wilp.
Volgend artikelMat GA Eagles kansloos in Sittard