Gehandicapt door blessures en schorsingen treden we aan tegen MVV; de ongeslagen koploper en aanstaande kampioen. Door regen en vooral door de sterke wind is het moeilijk voetballen. De wind staat dwars over het veld.

Overwetering komt sterk uit de kleedkamer, speelt sterk en heeft kansjes. MVV is een counterploeg met snelle mensen voorin, maar wordt vooral gevaarlijk uit cornerballen. We zitten goed in de wedstrijd, vechten voor iedere meter. En dan een foutje in de achterhoede, de doelman wordt omspeeld en in de 22e minuut is het 0 – 1. Een fikse tegenvaller.

Maar we pakken het weer op, strijden. De wil om aan te vallen is zo groot dat we gaten laten vallen in de achterhoede. En dat is wel besteed aan MVV. Zij houden er van, leven van de counter. En dat komt ons vlak voor de rust duur te staan. Veel te gemakkelijk wordt de verdediging, incluis de keeper, uitgespeeld en met de rust is het 0 – 3. Vooral de 3e treffer mag nooit vallen. Vanaf de tribune ziet het er dramatisch uit. Rust 0 – 3.

Na de rust gaan we gewoon door met het spel van voor de rust. We spelen op de helft van de tegenstander en die vindt het wel goed zo. Kunnen zij op de counter spelen. Gelukkig is bij hen de scherpte er een beetje af. In de 60e minuut wordt Ferdi van Breukelen gewisseld voor Koen Hulsman, die goed invalt.

Direct daarna wordt Nick Oosterwijk weggestuurd in de ruimte door Bram de Haas, maar hij schiet slecht in. Dit had een doelpunt kunnen zijn. Oskar Kappert wordt gewisseld voor Milan Plette. Nog jonger elan wordt in de strijd gegooid. Ook Bram de Haas wordt gewisseld voor Stijn Teelen in de 79e minuut.

Nauwelijks in het veld staat hij op de goede plaats om een goed opgezette aanval, één keer raken en afgesloten met een goed schot in een mêlee van spelers raak te schieten. En meteen is er nieuw elan, kunnen we er nog meer uit halen. We willen wel, maar de verdediging van MVV staat en in de stand komt geen verandering meer.

Helaas een nederlaag, maar wat hebben we er voor geknokt en nooit opgegeven. Een compliment aan het team en ook aan de jonge spelers, onze toekomst, die terug kunnen kijken op een goede wedstrijd. Nog niet genoeg voor de speler van de week, de man van de wedstrijd, want dat is geworden Bram de Haas.

Geniet van het vrije Paasweekend en dan is er de belangrijke wedstrijd tegen Lemelerveld.

Prettige Pasen allemaal.

Vorig artikelDavo wint van Emst met 3-1
Volgend artikelPuntendeling Sallandia