Na een aantal mindere wedstrijden is het Sallandia eindelijk weer gelukt om drie punten bij te schrijven. In Apeldoorn werd met 1-2 van Victoria Boys gewonnen.

Sallandia moest al in de warming up een tegenvaller incasseren. Aanvoerder Van Meeteren had teveel last van een rib en kon niet starten. In de eerste 20 minuten een ronduit slecht Sallandia. Weinig beweging, slordig in de passing en veel foutieve keuzes zorgden er voor dat Victoria Boys maar zo twee keer had kunnen scoren. Gelukkig stond het vizier niet op scherp bij de Apeldoorners.

Na een klein half uur dan toch de 0-1 op het bord. Een foutieve terugspeelbal werd onderschept door Van Krieken, die wel raad wist met dit buitenkansje. Door deze treffer kwam Sallandia beter in de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen om de score uit te breiden maar verzuimde dit voor rust te doen.

Om wat meer schwung in het elftal te krijgen werden Nuno Huisman en Nayaro Wittenberg gebracht. Deze wissels zorgden er voor dat  Sallandia meer controle kreeg en heel veel kansen bij elkaar speelden. Alleen moet je dan wel de trekker overhalen. Uiteindelijk lukte dit invaller Pisas. Een paar minuten voor tijd viel de 1-2 door Victoria Boys. Ondanks de ruim tien minuten blessuretijd werd het niet meer gevaarlijk.

Zodoende kon Sallandia drie belangrijke punten bijschrijven en heeft het weer aansluiting gevonden met de subtop. Aan de zijde van Sallandia waren Milan Makel en Mitchel Kiffen de beste spelers vandaag. Volgende week de derby tegen Activia.