Voorwaarts verloor vandaag met 1-3 van RKHVV uit Huissen. RKHVV kwam al na 2 minuten op voorsprong, had de kansen op meer, maar verzuimde de trekker over te halen. De tweede helft gaf Voorwaarts de tegenstander minder gelegenheid te voetballen en kwam verdiend naast de Huissenaren. Helaas was de gelijke stand van korte duur en moest het de punten toch laten aan de blauwen uit Huissen.

De eerste helft was het eerste kwartier voor de tegenstander. De 0-1 was een schitterend schot vanaf 16 meter strak onder de lat. Tot aan de 21ste minuut was RKHVV dominant en het was Patrick ter Mate die zich onderscheidde met prima reddingen. Daarna begon Voorwaarts, onder aanvoering van Nick Linthorst en Diego Paais, meer uit zijn schulp te kruipen. In de 27ste minuut stuitte een inzet van Bruce Schotman van dichtbij op de voeten van de goalie. Daarnaast wist Voorwaarts enkele hectische situaties uit corners te creëren. De bal viel echter net niet goed.

Na een half uur nam RKHVV het heft weer in handen. Tot drie keer toe wist Patrick aanvallen in de eindfase onschadelijk te maken. Ruststand 0-1.

Na rust moest de Voorwaarts – goalie direct handelend optreden. Daarna ontspon zich toch een ander duel. De counter van RKHVV werd eerder eruit gehaald en de eerste kans was voor Daan Verheul na 55 minuten. Hij koos echter voor een voorzet, in plaats van afronden. De bal verdween over de achterlijn via een verdediger van RKHVV.

Trainer Schefczyk koos voor enkele aanvallende wissels en in de 65ste minuut was het Cengizhan Genc, die dribbelend naar binnen met een prachtige trap van buiten het strafschopgebied de bal in de bovenhoek krulde, 1-1. Voorwaarts speelde energiek en het leek de wedstrijd te kunnen kantelen. Helaas was de eerste uitbraak van RKHVV in de 70ste minuut nu wel effectief en moest Voorwaarts weer van voren af aan beginnen, 1-2.

De oranjehemden gingen met bezieling op jacht naar de gelijkmaker en de toeschouwers gingen er nog eens goed voor zitten. Enkele corners zorgden voor verwarring en een geweldige vrije trap van Nino Wattimena bracht de keeper bijna in verlegenheid. RKHVV had z’n speldenprikken, maar Voorwaarts wist de ultieme kans op de gelijkmaker nog af te dwingen. In de 89ste minuut draaide Marcus van Geelen zich prima weg bij zijn directe tegenstander en zijn schot kon op de lijn ternauwernood onschadelijk gemaakt worden.

In blessuretijd moest Voorwaarts nog een goal toestaan, 1-3. De oranjehemden hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar kregen niet de ultieme beloning.