Afgelopen zondag mochten we dan ook weer eindelijk een wedstrijd spelen. Go Ahead had zijn laatste wedstrijd gespeeld op 7 november. Daarna hebben we geen wedstrijd meer kunnen of mogen spelen. Dat Go Ahead het ritme van wedstrijden miste, was duidelijk zichtbaar. Het elkaar vinden in een positiespel op trainen is toch echt wel wat anders dan 11 tegen 11.

‘Vandaag viel alles net niet op z’n plek. Go Ahead was weliswaar met een grote selectie compleet. Maar ondanks dat merken we intern dat we tegen een aantal zaken aanlopen. Spelers moeten weer volledig aanwezig zijn op trainen en sommige zijn herstellende van blessures of covid. Ondanks dat was dit niet de reden van het verlies’ zegt trainer Bart Vos. ‘De mannen uit Voorst wilde gewoon net iets meer de overwinning en dat merkte je aan alles.’

Vanaf minuut 1 probeerde Voorst druk te geven op een overvol middenveld. Ondanks dat kwamen we in de 26e minuut er goed doorheen. Spits Rayshon Adamus gaat alleen op het doel af en wordt naar de grond getrokken door de laatste verdediger van Voorst. Donkerrood is het, maar de leidende scheidsrechter geeft geel en spaart de ploeg uit Voorst. ‘De scheidsrechter meldde dat die het te vroeg in de wedstrijd vond. We kwamen door een fout in de verdediging van Voorst op voorsprong na een voorzet van Wieger Heerts die door Voorst zelf het doel in werd gewerkt. Dit soort paniek moeten we als ploeg meer creëren’ aldus Bart Vos die zijn ploeg te vaak te snel naar achteren ziet lopen.

Het is moeilijk voor onze aanvallers om dan goede druk op de bal te krijgen. Na de 1-0 is de wedstrijd lang in evenwicht. De slag om het middenveld is mooi om te zien. De toch wat fysieke spelers van Voorst tegen de technische jonge spelers van Go Ahead.

Na de rust start Voorst geweldig aan de wedstrijd en scoort al in de eerste minuut. Echter de scheidsrechter is nog niet wakker en staat te ver weg om te zien of de bal wel of niet over de lijn is. Go Ahead blijft zoeken naar de ruimte achter de verdediging van Voorst en speelt aanvallend beter dan voor de rust. Een bal tussen de keeper van Voorst en aanvaller Rayshon Adamus wordt door de spits goed geblokt, maar het lijkt of de spits alleen op het veld staat. Voorst speelt in drie passes Go Ahead helemaal weg. ‘We staan op dat beslissende moment helemaal verkeerd en uit positie’ zegt de trainer. Overigens schiet de aanvaller van Voorst de bal wel geweldig achter de jonge A1 keeper Lyshaino. De jonge keeper staat een prima pot te spelen. En Go Ahead gaat op zoek naar de 2-1.

Een aantal wissels wordt doorgevoerd om meer druk naar voren te geven. We creëren dan nog een paar goede mogelijkheden, maar we zijn niet scherp genoeg voor het doel. Op een uitbraak van Voorst komt de bal hoog in de 16 meter van Go Ahead. Keeper Lyshaino komt uit zijn doel en de Voorst-speler kopt de bal achterwaarts in het doel: 1-2. Nog tien minuten alles op alles om een gelijkspel eruit te halen. Een vrije trap van Filip Arsic gaat hard op de lat van het doel. De keeper haalt na deze vrije trap nog twee of drie goede ballen uit het doel. En pakt drie punten voor zijn ploeg.

Trainer Vos geeft aan dat ie zich nog wel even, op een respectvolle manier, boos gemaakt heeft tegen de leidende man. ‘De rode kaart had gegeven moeten worden in de eerste helft en de nummer 13 van Voorst probeert 10 minuten voor tijd nog een been te breken langs de zijlijn. Daardoor kon je zien dat Voorst het heel graag wilde en over lijken gaat. Maar de scheidsrechter had ons hier moeten beschermen.’

Ondanks de nederlaag is trainer Bart Vos blij dat we weer voetballen. ‘Dit is toch waarom je voetbal leuk vindt. Werken met een groep geweldige mannen, publiek, kantine vol. Beste wat er is op zondagmiddag voor een voetballiefhebber.’