Doelman Raymon van Emmerik volgt zijn trainer Johan van Ommen en komt komend seizoen uit voor DAVO. Naast de oud-prof doelman werden ook Ahmned Izci en Jonas Dijkstra als nieuwelingen gepresenteerd op De Rielerenk.

Met het aantrekken van trainer Van Ommen heb je tevens een garantie voor nieuwe spelers. Zo vertrekt Raymon van Emmerik, net als zijn trainer, bij Sportclub Deventer om neer te strijken bij DAVO. Van Emmerik kende een carrière als reservedoelman bij Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen en bouwde af bij de top-amateurs van IJsselmeervogels.

Ondertussen moet de 39-jarige ook denken aan zijn toekomst en biedt DAVO hem de gelegenheid keeperstrainer te worden bij de jeugd. Op die manier kan Van Emmerik verder werken aan zijn ultieme droom: een eigen voetbalschool.

Ahmed Izci keert terug ‘op het oude nest’; de routinier kon de ‘lokroep’ van enkele oud ploeggenoten niet weerstaan en verlaat Turkse Kracht waar de 32-jarige niet meer kon rekenen op een basisplek. De derde aankondiging van deze week is Jonas Dijkstra, die na een jaartje Kon. UD zijn geluk gaat beproeven bij Davo.

Johan van Ommen kon zijn geluk niet op en vol bravoure sprak de oefenmeester: “Deze week volgen er nog wel 2 of 3 namen”. Eén daarvan is mogelijk Niek Lieftink die “nog aan het nadenken is of hij weer kan beginnen”, aldus Van Ommen. Lieftink is lang uit de roulatie geweest vanwege een ernstige knieblessure en twijfelt nog over zijn comeback.

Eerder gaven Damian Dziegielewski en Mohamed Ghoudane al aan hun trainer te volgen van de Zandweerd naar de Rielerenk.

ViaOp de foto Raymon van Emmerik links naast Johan van Ommen en rechts Ahmed Izci
Vorig artikelSelecties SV Schalkhaar tonen ambities voor komend seizoen
Volgend artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 21
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Duits bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij DeventerRTV, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!