Tevreden kijken de selectietrainers, begeleiders en Technische Commissie alvast vooruit op komend seizoen 2020-2021. Ondanks de coronacrisis zijn de selecties van SV Schalkhaar 1, 2 en 3 al ruim voor aanvang van het nieuw seizoen op sterkte, dankzij inzet van trainers, begeleiders en de technische commissie. Hierbij een tussentijdse update; de selecties worden definitief bekend gemaakt na 15 juni  2020 (sluiting overschrijvingen).

Voldoende jongens tonen ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen bij SV Schalkhaar. Daarom heeft de vereniging besloten om het huidige derde elftal vanaf komend voetbaljaar weer als selectieteam op te nemen. Na diverse gesprekken met de jongens O-19 die naar de senioren moeten, kennen wij ook bij deze groep geen jongens die afhaken. Dat is hetgeen de vereniging ambieert, jonge, zelf opgeleide spelers de kans geven om zo hoog mogelijk te voetballen.

Het eerste team van hoofdtrainer Marcel Geestman blijft nagenoeg intact, alleen Bram de Haas stopt met voetballen. De rest van de selectiespelers blijven bij onze vereniging. Er zal nog meer concurrentie te verwachten zijn. Komend seizoen zullen jonge talenten uit de jeugd doorstromen naar de eerste selectie. Het betreft hier de door SV Schalkhaar opgeleide spelers Taco Oldenhof, Lennen Duteweert en Florian Zekaj. Routinier Koen Klosters heeft aangegeven nog een jaar door te gaan met voetballen (klasse Koen!), terwijl ervaren krachten als Jason Westerkamp, Twan Huijsmans en Delano Haulussy van grote waarde zijn in een jonge selectie. Aanvallend zal SV Schalkhaar 1 zeker niet minder worden dan afgelopen seizoen, aangezien van derde klasser Helios de twintig jarige Bjorn Duteweert de hoofdmacht komt versterken. Komend seizoen speelt SV Schalkhaar 1 wederom in de tweede klasse.

Het tweede team blijft ook nagenoeg intact, ook hier zullen een aantal jongens vanuit de eigen jeugd de kans krijgen. Door het abrupte einde van het seizoen was het spelen om promotie en/of nacompetitie helaas niet meer mogelijk. SV Schalkhaar 2 blijft ook komend seizoen voetballen in de eerste klasse.

Het derde team, inmiddels selectieteam, wordt getraind door beginnend trainer Anton Post. Anton zal komend seizoen zijn trainerscursus gaan volgen. Dit team stond afgelopen jaar bovenaan in de derde klasse en was op de goede weg om kampioen te worden. Vanwege deze goede prestatie heeft de vereniging een verzoek ingediend bij de KNVB om komend seizoen een klasse hoger te mogen voetballen. Indien dit gehonoreerd wordt, zal ons derde team komend seizoen gaan acteren in de tweede klasse. Dat zal prima aansluiten op het niveau van het tweede elftal.

Vorig artikelSelectie en staf van Colmschate krijgen nieuwe impuls
Volgend artikelRaymon van Emmerik naar DAVO