Op een mooie zonnige 4 februari stond de wedstrijd Sportclub Deventer tegen Almen op het programma. De eerste wedstrijd was 3-6 voor Sportclub Deventer geworden in drijfnatte omstandigheden.

De wedstrijd begon meteen vermakelijk. Sportclub Deventer was de bovenliggende ploeg en creëerde al snel een aantal goede mogelijkheden. Verdedigend stond Sportclub Deventer heel sterk en kwam Almen niet/nauwelijks door de defensie van de Deventernaren. Sportclub Deventer zette vaak goed druk op de opbouw van Almen die daardoor fouten ging maken. Zo kwam ook in de 36ste minuut vanaf rechts Calvin Jongsma goed door met een mooie actie en gaf hem perfect voor aan Roan Koekkoek die hem achter het stand been binnen werkte: 1-0. Dat was ook meteen de ruststand.

Tweede helft was eigenlijk weer hetzelfde spelbeeld als de eerste: Sportclub Deventer dat de kansen krijgt en Almen erg weinig tot niks creëert. Zo kwam Sportclub Deventer uiteindelijk ook op 2-0. De jarige Stef Hagen had vanuit een voorzet een mislukt schot dat vervolgens per ongeluk bij Dexter Verdonk uitkwam. Hij schoot de bal beheerst tussen de benen van de keeper binnen. Sportclub Deventer goed bleef doorvoetballen bij deze 2-0 voorsprong en zorgde ervoor dat Dexter Verdonk er via rechts doorkwam. Hij gaf een goede voorzet die Murat Özdemir binnen schoot.

Een aantal minuten later volgde de ook de 4-0 met een goede lage voorzet van Tijn Vegelin die de jarige Stef Hagen voor een open goal zette die dit keer wel afrondde. Ook was er nog een jonge debutant aan de kant van Sportclub Deventer: Moos Alberts van de JO19-1 mocht de laatste minuten nog invallen.

Al met al een leuke voetbalmiddag in Deventer. Met een volwassen Sportclub Deventer dat met 4-0 weet te winnen. Echter hadden we dat niet gekund zonder de motiverende woorden van de geblesseerde Tristan Bronkhorst die ons voor de wedstrijd een mooie speech heeft voorgedragen. Volgende week wacht Sportclub Deventer een belangrijke uitwedstrijd tegen Blauw Wit uit Holten.