IJsselstreek heeft zondagmiddag de uitwedstrijd in en tegen het pittoreske Wissel met 1-5 gewonnen. De ploeg van trainer Mitchel de Groot is uitstekend begonnen aan de competitie en is inmiddels al ruim drie maanden ongeslagen.

In een mistig Wissel keken de Deventenaren tegen een snelle achterstand aan. Een miscommunicatie in de laatste lijn werd afgestraft door de gastheren. Een voorzet van de linkerkant werd niet goed beoordeeld door de verdedigers én doelman, waardoor Wissel verrassend op voorsprong kwam (1-0).

IJsselstreek raakte echter geen moment in paniek en pakte direct het initiatief. Wissel speelde in een defensief 5-3-2 en de Tricolores wisten constant de vrije man op het middenveld te vinden. Dit resulteerde dan ook niet veel later in de 1-1. Angelo Noteboom werd goed aangespeeld door Mitchel Kiffen en de rappe vleugelspeler bleef koeltjes oog in oog met de doelman (1-1).

Wissel kwam er totaal niet meer uit en het spel speelde zich enkel af op de helft van de ‘Kanaries’. Ondanks het grote veldoverwicht maakte IJsselstreek veelal de verkeerde keuzes in de laatste fase waardoor het Wissel onnodig lang in leven hield.

In de rust gaf De Groot dan ook aan het veld goed breed te houden en het tempo iets verder op te voeren om zo de opgetrokken muur van Wissel te slechten. De boodschap kwam duidelijk aan bij de spelersgroep. Binnen een klein kwartier spelen in de 2de helft liep IJsselstreek eenvoudig uit naar een 1-4 voorsprong.

DC Mekking ontving de bal in het vijandelijke strafschopgebied, kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek achter de Wissel-doelman (1-2). Enkele minuten later wist Moreno Belt uitstekend door te schuiven in de as van het veld. De boomlange verdediger bedacht zich geen moment en schoot de bal keihard in de rechterhoek (1-3).

De Deventenaren lieten de bal steeds meer gaan via de creatieve Alesio Troncia en Jeffrey Heijnekamp. De bal werd constant verplaatst van kant na kant waardoor Wissel van het kastje naar de muur werd gespeeld. Het vierde doelpunt van de middag viel dan ook vanuit een snelle verplaatsing. DC Mekking ontving de bal aan de rand van het strafschopgebied, speelde zijn directe tegenstander door de benen, om vervolgens met een loepzuivere lob de doelman te verschalken (1-4).

Het slotakkoord was voor Angelo Noteboom. DC Mekking was zijn directe tegenstander weer te snel af en met een strakke voorzet wist hij Noteboom te bereiken die de bal voor het intikken had. Noteboom faalde niet en zette met zijn tweede treffer de 1-5 eindstand op het bord.

Door de overwinning blijft IJsselstreek koploper in 5F. Komend weekeinde is V en L uit De Vecht te gast op Sportpark Keizerslanden.