Na een goede voorbereiding speelde Colmschate vandaag de 1e competitiewedstrijd tegen Activia. Een weerzien met doelman Raymond Locht. Die na 9 jaar dit seizoen niet meer uitkomt voor Colmschate. Van tevoren werd de nadruk gelegd op het goed en scherp starten van de wedstrijd. Hierover werd uitvoerig gesproken, maar Colmschate begon toch dramatisch aan de wedstrijd.

Na 15 minuten was de stand 0-3 en leek de wedstrijd al gespeeld. Colmschate moest de rug rechten en moest zich terug vechten in de wedstrijd. Dit resulteerde in wat mogelijkheden voor de geelhemden. Zo waren Kamperman Leferink en Van ‘t Hof dichtbij een doelpunt. Alleen redde doelman Locht tweemaal. In de 25e minuut kwam Colmschate toch terug in de wedstrijd. Na een mooie aanval over de rechterkant kon Jard Kamperman Leferink inkoppen na een mooie voorzet van Rick Janssen.

Twee minuten later werd het al 2-3, toen Hidde Hekkert de bal met een mooi schot achter doelman Locht schoot. Colmschate was terug in de wedstrijd. 5 minuten later werd het bijna 3-3 toen Van ‘t Hof de bal op de lat schoot. Colmschate was op dat moment heer en meester, maar moest opletten voor de gevaarlijke counters van Activia. De 2e helft begon zonder wijzigen en Colmschate moest op zoek naar de gelijkmaker. Dit ging moeizaam. Activia voetbalde zich steeds goed onder de druk vandaan en was gevaarlijk via de counter.

In de 80e minuut had Colmschate via Hekkert en Kamperman de kansen op 3-3. Hekkert zijn schot werd goed gekeerd door doelman Locht. De kopbal van Kamperman miste richting. Colmschate ging alles op alles spelen, in de counter scoorde Activia de 2-4. In de 92e minuut deed Colmschate nog wat terug via Aaron Makoeri. 3-4. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Mulder voor de laatste keer.

Colmschate verloor zo de 1e wedstrijd met 3-4 doordat er echt ontzettend slecht werd begonnen aan de wedstrijd. Een leermoment, volgende week opnieuw een derby. Ditmaal tegen Turkse Kracht.

Doelpunten Colmschate: Hidde Hekkert, Jard Kamperman Leferink en Aaron Mboekari.

Vorig artikelKoninklijke UD start competitie met winst!