Zondagmiddag won Helios eenvoudig bij promovendus Diepenveen. De elf van Harry Decheiver scoorde maar liefst zeven maal.

Na drie overtuigende overwinningen in de beker, tegen Nieuw Heeten 2-8, Borne 5-0 en Markelo 5-1, ging de ploeg van Harry Decheiver naar promovendus vv Diepenveen.

In de eerste 30 minuten zag het er niet naar uit dat Helios ook vanmiddag een makkelijke overwinning zou behalen.
Een wat traag ogend opbouwende spel bracht Helios twee keer met Glen Alberts en Djeremy Waslander alleen voor de keeper van Diepenveen. Deze wist de inzetten van beide spelers te pareren.

Het was Diepenveen wat de score opende. De thuisclub veroverde de bal op het middenveld en met een snelle uitbraak passeerde buitenspeler Jeffrey Blanken doelman Joel de Jonge voor de 1-0. Helios was ineens wakker, speelde vervolgens een tandje hoger. Met erg mooi combinatiespel lag de bal binnen 6 minuten, drie keer in het ‘netje’. Dit door toedoen van Glen Alberts, Bjorn Duteweerd en Djeremy Waslander. De ruststand bleef 1-3 voor Helios.

De blauwhemden gingen na de rust in hetzelfde tempo door en zette nog meer druk op de opbouw van Diepenveen. Diepenveen redde het vege lijf nog tot de 66ste minuut, daarna ging het snel: Alberts, Duteweerd, Bruinsma en Waslander brachten de eindscore naar 1-7.

Volgende week komt SV Brummen naar Colmschate Zuid.