Afgelopen zondag speelde ABS de uitwedstrijd tegen Markelo. De thuiswedstrijd werd in december met 1-4 verloren. Markelo doet het als promovendus erg goed en doet mee om de titel in de derde klasse D. ABS heeft het daarentegen erg moeilijk en vecht voor de laatste kans tegen degradatie.

Markelo begon goed aan de wedstrijd en ABS had even de tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Na ongeveer vijf minuten begon ABS steeds beter te voetballen. Het viel vooral op dat Markelo niet hoog op het veld druk wilde zetten en dat ABS geduldig was in de opbouw. ABS werd de bovenliggende partij en het wachten was eigenlijk tot de eerste kans, echter werd het 1-0 voor Markelo. Na een goede actie op het middenveld werd een van de aanvallers van Markelo diep gestuurd en hij bleef ijzig kalm.

Na de 1-0 bleef ABS op dezelfde manier doorgaan en uiteindelijk kregen ze ook een aantal goede kansen voor onder andere Thijs Hovenkamp. Daarnaast werd er na een schot van Yannick Duteweert, de bal van de lijn gehaald. Er werd voor de rust niet meer gescoord, de 1-0 ruststand was tegen de verhouding in.

De tweede helft begint met hetzelfde spelbeeld. In de 53ste minuut krijgt ABS een corner en kopt Wessel Nikkels de verdiende 1-1 tegen de touwen. Markelo begint het daarna anders te doen en zetten hoger druk op het veld en leggen meer energie in de wedstrijd. Markelo wordt daardoor sterker en uit een individuele actie komt de bal voor de goal en maakt Markelo de 2-1. ABS probeert zich weer in de wedstrijd te knokken echter wordt een mislukt opbouwmoment door de gastheren genadeloos afgestraft en is het 3-1.

Daarna is de wedstrijd eigenlijk gespeeld. ABS blijft het proberen maar komt niet echt meer tot grote kansen. Na 93 minuten fluit de scheidsrechter af en heeft Markelo de drie punten binnen. Ondanks prima veldspel met een aantal kansen heeft een mindere fase in de tweede helft ABS de das om gedaan. Door deze nederlaag is degradatie nagenoeg een feit. Komend weekend is ABS vrij en het weekend erop, zondag 14 mei, speelt ABS thuis tegen Wijhe. Aanvang 14:00uur.