Afgelopen weekend won Turkse Kracht van Warsnveldse Boys. Spits Can Bayraktar scoorde twee keer en mede daardoor is hij deze week de ‘speler van de week’.
Wij, van Deventer Voetbal, stelden Bayraktar wat vragen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1068x90-px-online-banner-100-Football-Deventer2-1024x87.jpg

Je scoorde twee keer, ben je daar blij mee?
Natuurlijk ben ik blij met de doelpunten die ik heb gemaakt, maar vooral de winst was het belangrijkst afgelopen weekend. 

Welke van de twee doelpunten was het mooist?
De tweede was het mooist. Vooraf had ik nog een klein conflict gehad met de keeper van de tegenstander, maar wie de baas is heb ik laten zien met mijn doelpunt. 

Wat vond je over het algemeen van de wedstrijd?
Een hele sterke wedstrijd vanuit onze kant. Ook na de 0-1 achterstand bleven we erin geloven dat deze wedstrijd om te zetten was in een overwinning. We waren als team bereid voor elkaar te vechten en vuile meters te maken. Gezien het spel wat we hebben laten zien was dit ook een terechte overwinning. 

Was je bang dat de overwinning in gevaar kwam toen het in de 88ste minuut nog 3-2 werd?
Nee ik ben niet bang geweest dat we de overwinning weg zouden geven. Verdedigend stonden we sterk en voorin was ik gretig genoeg om er nog eentje in te prikken. Uiteindelijk kon ik een assist op de 4-2 geven en daarmee werd de wedstrijd beslist.

Hoe groot was de opluchting toen het toch nog 4-2 werd?
Heel groot, de overwinning was een feit en die hadden we hard nodig. Na een moeizame periode, met veel puntverlies, heeft dit resultaat ons goed gedaan. We hebben laten zien wat we kunnen als team. 

Is het scoren van doelpunten de belangrijkste taak van een spits volgens jou? 
Wel het belangrijkste maar niet de enige taak van een spits. Uiteindelijk win je wedstrijden door doelpunten te maken, zolang een spits blijft scoren voert hij zijn belangrijkste taak goed uit. Scoort een spits niet dan kan die daarop afgerekend worden. 

Je staat nu achtste met je team, is dat een terechte plek?
Gezien het spel wat we tot nu toe hebben laten zien in de afgelopen wedstrijden is het wel terecht dat we achtste staan. Als je kijkt wat voor kwaliteit er bij ons rond loopt en wat we eigenlijk moeten brengen, is dit wel een slechte start. Als we elke week spelen zoals afgelopen weekend tegen Warnsvelde Boys, dan verwacht ik dat we in de top drie kunnen eindigen aan het einde van het seizoen. We moeten zeker minimaal voor een periodetitel gaan. 

Aankomende zondag spelen jullie tegen Helios, wat verwacht je van die wedstrijd?
Ik verwacht een leuke derby met veel doelpunten. Het zal een boeiende pot worden waar beide teams voor de overwinning willen gaan. Wanneer we verder gaan waar we vorige week mee bezig waren, dan moeten we weer terugkeren met drie punten.

Vorig artikel100% Football – Deventer Voetbal topscorer – week 47
Volgend artikelWesepe wint zeer verdiend met 3-0 van Epse
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.