Dat SV Schalkhaar kan voetballen is bekend, dat de ploeg van trainer Marcel Geestman tot veel in staat is bleek vanmiddag in Gendt.

Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma tegen eersteklasser de Bataven uit Gendt. Een vereniging met uitstraling, een vereniging die jarenlang op hoofdklasser niveau geacteerd heeft. Een vereniging met de nodige ambities en daar niet geheimzinnig over doet, dat bleek vooraf in de bestuurskamer van de Bataven.

SV Schalkhaar, een met eigen jongens en zelf opgeleide spelers moest vandaag de vervelende nederlaag van vorige week tegen CSV Apeldoorn maar zien weg te werken. Daar slaagde dit team royaal in en dat is een compliment aan het hele team, inclusief de staf.

SV Schalkhaar begon zeer geconcentreerd en fel aan de wedstrijd, het zette de Bataven direct onder druk. Al na twee minuten glipte de onnavolgbare Milan te Riele door de defensie van de Bataven en werd op randje, net binnen de zestien gevloerd. Michiel Hullegie, vorige week nog afwezig, wist de strafschop te benutten. Strak schoot hij de bal in de linkerhoek 0-1.

Vervolgens leek de beurt aan de Bataven, met veel snelheid over met name hun linkerkant probeerden ze snel de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. In deze fase had rechtsback Luuk ter Mate de handen vol aan de aanvalsdrang van de Bataven. Het centrale verdedigingsduo Michiel Hullegie en Delano Haulussy waren zeer attent en zorgden voor prima rugdekking. Het grootste gevaar van de Bataven kwam in de eerste helft uit een corner, waarbij een speler van de Bataven net voor David Klopman de bal net over het doel van keeper Jesper Lukassen schoot.

Na 21 minuten spelen leek de Bataven op gelijke hoogte te komen, een bal werd vanaf de achterlijn terug gekopt waarbij een speler van de Bataven de mogelijkheid had om de bal binnen te tikken, maar Jesper Lukassen redde bekwaam met de voeten. De volgende aanval was voor SV Schalkhaar en het was meteen raak. De prima spelende rechtsbuiten Bjorn Duteweert nam de bal goed onder controle en wist met een paar bewegingen en vervolgens met een bekeken bal de vrijstaande Pieter Ebbers te bereiken 0-2.

SV Schalkhaar speelde prima en hield de controle over de wedstrijd. Bijna werd het voor rust 0-3 door Milan te Riele die een afgemeten voorzet van Bjorn Duteweert op de paal kopte. Nog voor de thee wist SV Schalkhaar op een ruime, zeer verdiende voorsprong te komen. In de 44ste minuut werd de rechtsback van de Bataven afgejaagd door Milan te Riele die vervolgens de bal te zacht terug speelde, waarna te Riele daarna ongehinderd naar de achterlijn dribbelde en het overzicht uitstekend behield. Op maat bediende hij de inlopende spits David Klopman die de ruststand op het scorebord bracht van 0-3! Enig smet op deze eerste helft was het uitvallen van middenvelder Joost Brouwer met een knieblessure. Hopelijk valt de blessure mee, maar dat zal de komende dagen uitwijzen.

De tweede helft kwam de Bataven wat geïrriteerd uit de kleedkamer, ook hier wist SV Schalkhaar goed mee om te gaan. SV Schalkhaar moest wat terug, maar was op de counter ijzersterk. De tweede helft speelde SV Schalkhaar met de snelle buitenspelers Milan te Riele en Bjorn Duteweert iets teruggetrokken waardoor David Klopman, met Koen Klosters kort achter of naast hem de verdedigers van de Bataven vaak lastig maakten. SV Schalkhaar bewees met deze speelwijze zeer effectief te zijn. Zowel Bjorn Duteweert als Milan te Riele werden veelal op snelheid in stelling gebracht. Beide spelers kregen bijna kans om te scoren doordat ze op snelheid in de diepte werden aangespeeld, beide keren was de keeper van de Bataven een fractie eerder bij de bal.

De 1-3 kwam na 54 minuten spelen wat uit de lucht vallen. Een afstandsschot van 25 meter bleek keeper Jesper Lukassen te machtig. In plaats van spanning bleef SV Schalkhaar de ploeg met de meeste kansen en raakte juist in deze fase niet in paniek. In de 68ste minuut was de wedstrijd gespeeld: weer was het Milan te Riele die door kwam en de bal op de inlopende Koen Klosters speelde en de 1-4 maakte.

Misschien wel het mooiste doelpunt werd bewaard tot 5 minuten voor het eindsignaal. Koen Klosters wist op het juiste moment Milan te Riele te bereiken die met zijn voorzet op maat zorgde dat spits David Klopman de 1-5 kon binnenkoppen. Het laatste doelpunt van de middag was weggelegd voor de Bataven. Een voorzet vanaf de linkerkant verdween over keeper Lukassen en een speler van de Bataven kon eenvoudig binnen koppen, 2-5.

SV Schalkhaar heeft zich vanmiddag van de goede kant laten zien, volgende week een uitwedstrijd tegen tweedeklasser Varsseveld. Dan zal blijken of SV Schalkhaar verder gaat in deze bekercompetitie.