SV Epse speelde zondagmiddag haar tweede bekerduel tegen derdeklasser Diepenveen. Diepenveen pakte de zege in een enerverend duel.

In de eerste helft een beter Diepeveen dat Epse terug drong op eigen helft. Gijs de Rooij verzuimde Diepenveen op voorsprong te koppen en de sterke spits Balavac pegelde een bal op de lat. Epse creëerde ook kansen in countersituaties. Almir Fizovic miste zijn eerste kans maar mocht naar een half uur alleen op de doelman van Diepenveen aflopen en liet de meegelopen Ananda Pronk de 1-0 scoren.

De Epser aanhang kon slechts kort genieten van de voorsprong. Balavac knalde de 1-1 tegen de rood-witte touwen en niet veel later scoorde Diepenveen de op dat moment ook verdiende 1-2. Epse bleef echter in de wedstrijd doordat Silas Muiderman in 40ste minuut geheel vrijstaand mocht aanleggen en de bal in de kruising schoot. Diepenveen ging wel met een voorsprong aan de thee. Pepijn Wollenberg bediende Gijs de Rooij met een geweldige pass achter de Epse defensie. De Rooij faalde niet, 2-3.

In de tweede helft een ander spelbeeld. Diepenveen kon vanuit balbezit geen kansen meer creëren. Epse daarentegen wel. Vele spelers kregen een vrije doortocht naar het Diepenveense doel. Fizovic (2x), Menkveld en Altena misten in kansrijke positie. Na 75 minuten werd Altena, volgens de scheidrechter, onreglementair gevloerd door de doelman van Diepenveen. Fizovic had lak aan deze twijfelachtige beslissing en knalde Epse weer op gelijke hoogte. De hierop volgende fase werd gekenmerkt door vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Diverse spelers kregen een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding, zo ook trainer Slinkman van Diepenveen.

Epse verzuimde in deze fase de wedstrijd naar zich toe te trekken en kreeg de bekende deksel op haar neus. Spits Balavac mocht in de 90ste minuut van elf meter aanleggen nadat de ingevallen linksbuiten gretig naar de grond ging (3-4). Epse speelde in de laatste minuten alles of niets en kwam nog bijna op gelijke hoogte. De lange, vooruit geschoven verdediger Joost de Haan raakte het aluminium en een vermeende handsbal in de 16 van een Diepenveense verdediger werd anders beoordeeld.

Epse verliet het veld als de morele winnaar. De nederlaag leverde geen punten op maar het vertoonde spel kweekte veel vertrouwen. Aankomende zondag speelt Epse zijn laatste bekerwedstrijd uit tegen Basteom (14.00).