SV Epse won afgelopen zondag overtuigend van Batavia ’90. De club uit Lelystad werd met 11-2 verpulverd. Almir Fizovic wist in deze wedstrijd maar liefst acht doelpunten te maken. Door deze unieke prestatie is hij de Speler van de Week.

“Het is nog niet eerder gebeurd bij de senioren van SV Epse, dus ik ben er blij mee. We moeten niet vergeten dat het natuurlijk wel tegen een tegenstander was die zeg maar geen titelkandidaat is. Ik zou er geen acht scoren tegen Sallandia denk ik,” vertelt Almir.

Het mooiste doelpunt vond hij de laatste: “Zij hadden in de laatste minuut net hun tweede gescoord en wij mochten een aftrap nemen. Ik zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en toen schoot ik de bal zo over hem heen in de goal.”

Na de wedstrijd kreeg Almir een paar verbaasde reacties: “Nadat het verslag online stond, kreeg ik wel wat berichten van mensen die zich afvroegen hoe ik er acht had gescoord. Dat was wel grappig. Mijn team en de coach vonden het vooral heel leuk voor mij en de tegenstander was ook wel wat verbaasd,” lacht Almir.

Eerste drie punten
SV Epse pakte met de overwinning tegen Batavia de eerste drie punten van het seizoen. “Dit was natuurlijk wel pas onze tweede wedstrijd, maar het is wel lekker om de, naar mijn mening onterechte, nederlaag tegen Sallandia van eerde weg te spoelen,” aldus Almir.

De mannen van Epse hebben er een leuke middag van gemaakt: “De sponsor had een bus voor ons geregeld dus we gingen daarmee heen en weer naar de wedstrijd. De terugweg was ook erg gezellig. We hadden muziek en een biertje in de bus en er werd was gedanst. Voor het teamgevoel was het een goede zondag,” aldus Almir.

Promotie
Almir denkt dat zijn team kans maakt op promotie via de play-offs: “We hebben een goede ploeg en we creëren veel kansen. Het enige probleem is de breedte in de selectie, we hebben niet veel spelers. In de voorbereiding hadden wij veel blessures en daardoor hebben we eigenlijk geen een wedstrijd toen met hetzelfde team gespeeld. Als iedereen fit blijft dat moet het zeker lukken om te promoveren.”

Go Ahead Deventer
Volgende week neemt Epse het op tegen de huidige nummer twee in het klassement Go-Ahead Deventer: “We hebben nu wel het gevoel dat de competitie echt gaat beginnen. Dat klinkt misschien raar, maar we zijn begonnen tegen Sallandia en daarna hadden we drie weken rust en ook afgelopen zondag was met alle respect naar Batavia natuurlijk geen echte lastige wedstrijd. Je merkt ook dat het team echt scherper is op de training dan hiervoor. Het wordt zeker geen makkelijke wedstrijd tegen Go Ahead Deventer,” sluit Almir mee af.

Vorig artikelAdelaarsoog op Almere City uit
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 43
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.