FC RDC moest gisteren voor de beker aantreden bij Sportclub Deventer. Beide teams zitten ook bij elkaar in de competitie dus voor beide trainers een interessant meet moment. Na een aftastend begin van beide zijden nam FC RDC de regie in handen. Vlotte combinaties volgden elkaar op en het was wachten op een doelpunt van FC RDC.

Dat doelpunt leek er te komen door Martin Kok, maar deze werd op schandalige wijze afgevlagd door de grensrechter van Sportclub Deventer die gedurende de wedstrijd vaker liet zien het kunstje niet te beheersen. Hij deed echter zowel in het voordeel als nadeel van FC RDC dus zal ik dit verder laten rusten. Het doelpunt volgde echter toch en was van grote schoonheid. Via een aantal combinaties werd Luuk Helms gevonden die beheerst afrondde. Het wachten was op meer doelpunten. FC RDC wist zich echter geen raad met vijf opgelegde kansen! Dan treedt een oude voetbalwet in werking. Als je ze zelf niet maakt dan……. Ronel Antonia moest zich laten behandelen aan de zijkant en gedurende deze behandeling wist Sportclub Deventer maar liefst drie keer het net te vinden.  En zo werd de kleedkamer opgezocht met een 3- 1 ruststand.

Getergd kwam FC RDC uit de kleedkamer en dat werd al snel tot uiting gebracht in de score. Binnen no-time was de stand gelijk. Het doelpunt van de sterk invallende Kay van de Beld was daarbij wederom uitstekend te noemen. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op waarbij FC RDC de beste kans kreeg via Jarayno Eisvelt die alleen voor de keeper verscheen. Deze wist de bal echter te keren. Ook Sportclub Deventer zocht de aanval zodat er een open wedstrijd ontstond. Na zwak ingrijpen in de verdediging wist Sportclub Deventer op een 4-3 voorsprong te komen en even later zelfs de 5-3. Een onnodige nederlaag voor FC RDC dat met name in eerste helft soms oogstrelende combinaties op de mat legde maar faalde in de afwerking. 

De ploeg van Paul Roskam toont duidelijk een stijgende lijn maar zal efficiënter moeten zijn en zal er eveneens voor moeten zorgen dat de doelpunten niet zo eenvoudig weg gegeven worden.

Tot slot een compliment voor de uitstekend leidende scheidsrechter Smeenk die het duel goed aanvoelde en het een echte wedstrijd liet worden.