Na de slechte weersomstandigheden van de laatste wedstrijd twee weken geleden nu eens weer een lekker zonnetje. Vorige week in verband met corona in de ploeg, geen wedstrijd. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Turkse Kracht op het programma. Op basis van de ranglijst, Overwetering plek vijf en Turkse Kracht plek twaalf zou een goed resultaat mogelijk moeten zijn. Ook de laatste twee wedstrijden die door Overwetering winnend werden afgesloten gaven hiervoor het nodige vertrouwen. Wel missen we enkele basis spelers. Ferdi van Breukelen is nog onvoldoende hersteld van corona. Stefan Hekman is nu geveld door corona en ook Koen Hulsmans is afwezig.

Reeds na twee minuten is het Overwetering dat dreigt gevaarlijk te worden. Remon Elshof wordt over de as keurig aangespeeld en duikt alleen op voor de keeper. Helaas wordt de aanval afgeblazen wegens buitenspel. Kort daarna is het ook Turkse Kracht wat een kans weet te creëren. Door niet goed uit verdedigen ontstaat een scrimmage voor de goal maar de doelkans blijft onbenut.

In de loop van de eerste helft blijft Overwetering het beste van het spel houden. Zowel over rechts via Maik Jansen, als over links via Tom Koers komen we enkele keren gevaarlijk door. De voorzetten zijn echter onvoldoende nauwkeurig om echt gevaarlijk te worden. Ook het slechte veld (erg hobbelig) draagt niet bij aan het spelen van verzorgd voetbal. We gaan de rust in met een 0 – 0 stand.

We beginnen aan de tweede helft met Dennis Willemsen die in de plek komt van Maikel van Breukelen. Direct in het begin van de tweede helft is het Overwetering dat de eerste echte kans weet te creëren. De kopbal gaat echter net over. Kort daarna weten we echter het veldoverwicht ook in de score tot uiting te brengen. Bram de Haas scoort de terechte 0 – 1.

In de tweede helft heeft Overwetering duidelijk het betere van het spel. We blijven echter onzorgvuldig in het benutten van de kansen.
Halverwege de tweede helft komt Maik Jansen weer sterk door over de rechtervleugel. Zijn voorzet wordt echter slecht verwerkt door de keeper van Turkse Kracht, deze tikt hem in het eigen doel. De 0 – 2 staat op het scorebord.

Dan komt Mark Koudijs in het veld voor Nick Oosterwijk en Jaimey Seysink voor Bram de Haas. We krijgen nog enkele uitstekende kansen maar tot doelpunten leidt het niet. Turkse Kracht is niet in staat het Overwetering nog moeilijk te maken. Met nog tien minuten te spelen wordt Oskar Kappert vervangen door de nog B1 speler Muhammed Al Kayed. Zijn eerste bal contact is direct een schot op goal. Het schot gaat echter net naast. Overwetering speelt de wedstrijd rustig uit en neemt de welverdiende drie punten mee naar Olst.

Man van de wedstrijd : Bram de Haas.