De wedstrijd begint met een kwartier vertraging i.v.m. de verkeerschaos in Deventer vanwege de afgesloten A1. We zitten niet in de wedstrijd, zijn niet geconcentreerd en leveren ballen eenvoudig in bij de tegenstander. In de 6de minuut maken we een kapitale fout in de achterhoede bij het willen terugspelen. Een cadeautje voor Robur dat wordt uitgepakt. Zelfs Maikel kan dit niet voorkomen. 1 – 0 Robur.

Waarom zo vaak terug, waarom jezelf in de problemen brengen? Het vijandelijke doel is aan de andere kant van het veld. Balverlies zorgt voor gevaarlijke situaties, de tweede bal is niet voor ons, we verliezen teveel duels. Het duurde even (een gebrekkige voorbereiding?), maar we komen beter in de wedstrijd en krijgen nu kansjes. In de 25ste minuut zetten we een mooie aanval op met een goede voorzet en afronding. Helaas buitenspel (terecht?).

We worden nu echt de betere ploeg, maar de keeper is op zijn post bij schoten van Hushan Ali en bij corners. Soms slecht genomen en een aanzet voor een uitval van Robur. In de 40ste minuut een kopduel en Tom Koers is het slachtoffer. Hij wordt nog wel opgelapt, maar komt in de tweede helft niet terug. Ruben Brinkhof neemt zijn plaats in de verdediging in. Rust 1 – 0.

In de tweede helft zijn we gretig. Er wordt meer energie gelegd in de duels, nemen het heft in handen, hebben een overwicht, maar nog geen kansen. Robur speelt voornamelijk de lange bal en dat is altijd gevaarlijk. En is er eindelijk een goede combinatie in de 16 meter. Een goede voorzet en dito doelpunt, maar hij wordt weer afgekeurd wegens buitenspel. Terecht! Onze verdediging houdt de voorwaartsen van Robur nu goed in bedwang en zo blijft het nog steeds 1 – 0.

Na een ingooi, doorkoppen, enig stoorwerk en inzet wordt Ferdi van Breukelen net binnen de 16 meter aangetikt. De scheidsrechter fluit terecht voor strafschop. Bram van Bessen schiet onberispelijk 1-1 binnen. Het team krijgt nog meer vertrouwen en vooral over rechts zijn we nu gevaarlijk. Hushan Ali wordt regelmatig aangespeeld en ook vaak onreglementair de voet dwarsgezet. Uit de vrije trap die in de 25ste minuut door Hushan bij de tweede paal wordt neergelegd, kopt Ferdi van Breukelen (hij weer) de bal tegen het net: 1 – 2. Even later wordt Hushan weer neergelegd, nu meer recht voor de goal. Hij neemt de vrije trap zelf, schiet op doel, verrast de keeper en het is 1 – 3.

Robur blijft de lange bal spelen, maar dringt niet echt aan. Wij krijgen meer ruimte om te voetballen, maar zijn in de eindpass te slordig. De verdediging is attent, weet de bal goed te blokken of naast te kijken. In de problemen komen we niet meer en winnen deze wedstrijd met 1-3. Alweer niet verloren.