Afgelopen zondag traden Sallandia en Davo aan op sportpark de Zandweerd voor het 2de bekerduel. Een behoorlijke puzzel voor de tijd door blessures van Milan Makel, Joris Minnes, Jeremy van Krieken en Emir Balavac. Aanvoerder Marco van Meeteren en Engin Akkus waren nog op vakantie. Hierdoor moest er in de spits een beroep gedaan worden op de 47-jarige Bjorn Rutten in de spits.

Vanaf de 1e minuut waren de intenties van Davo zichtbaar. Ver inzakken op eigen helft om de ruimtes klein te maken en proberen op de counter gevaarlijk te worden. Voorwaarde is dan wel dat je in de duels komt en dat lukte onze gasten niet. Sallandia combineerde makkelijk en vond na 3 minuten al een gaatje. Een voorzet vanaf links werd door Rutten in 1x op de pantoffel genomen en onhoudbaar achter doelman Kuper geschoten.

Sallandia - Davo | foto: Henny Meyerink
Sallandia – Davo | foto: Henny Meyerink

Ondanks het warme weer bleef Sallandia de druk opvoeren en kwam na tien minuten al op 2-0. Rutten zag van een kleine 40 meter dat de keeper een stapje naar voren zette en schoot op z’n Michiel Kramers prachtig raak. Na 35 minuten dan de 1e echte kans voor Davo. Een mislukte vrije trap van de thuisploeg leverde een counter op waarbij de eindpass niet goed was en doelman Yavuz de bal kon onderscheppen. Dit was een waarschuwing voor de thuisploeg om niet met teveel mensen over de bal te gaan als het lekker loopt.

Op slag van rust de 3-0. Centrale verdediger Dyon Makel stoomde op naar voren en was na een aantal prachtige combinaties het eindstation. Met deze stand gingen wij rusten.

Het 1e half uur van de tweede helft gebeurde er niet veel voor het doel van Sallandia. Het centrum met Mitchel Kiffen en Dyon Makel stond als een huis. De opkomende backs Wakkermans en Rozen zorgden iedere keer voor dat de voorwaartsen van Davo meer aan het verdedigen waren dan aanvallen. We kregen zelf nog een aantal kansen, maar het echte moeten was er mede door het warme weer, niet echt meer.

In de laatste 10 minuten toch nog twee doelpunten voor Sallandia. Invaller Matchello Bosman liet zien dat er ondanks de flinke concurrentie ook met hem rekening gehouden moet worden. Bij de 4-0 frommelde hij zich mooi door het strafschopgebied en schoot in de korte hoek binnen. Bij de 5-0 kon Bosman een goede voorzet van Nayaro Wittenberg bij de tweede paal binnenlopen.

Een keurige overwinning waarbij de achterhoede weinig weggaf, Huisman, Koerkamp en Bosch heersten op het middenveld en we aanvallend 5x konden scoren.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd uit bij ABS. Bij winst bekeren wij door. Bij ieder ander resultaat is ABS door. Makkelijk gaat dit niet worden gezien de indrukwekkende resultaten van de mannen van Bas Groot Wesseldijk.