Afgelopen zondag speelde ABS de uitwedstrijd tegen UD W in Weerselo. Een onbekende tegenstander voor ABS, echter is UD W de competitie goed begonnen. Daarnaast hadden ze vorig jaar veel wedstrijden gewonnen in de 4de klasse, dus een geduchte tegenstander.

UD W begon goed aan de wedstrijd en binnen twee minuten kreeg het een kans die goed gepakt werd door Nick Denneboom. Daarna kwam ABS beter in de wedstrijd en had het veelvuldig de bal. UD W verdedigde echter goed waardoor en weinig grote kansen te noteren waren.

Een schot van Paul Roetert een paar gevaarlijke voorzetten en een bal op de paal van Jaap Prinsen. Na ongeveer 25 minuten de grootste kans voor ABS, maar de doorgekomen Stef Willemsen kan de aanval niet afronden.

In het laatste kwartier voor rust draait UD W de wedstrijd helemaal om. Eerst scoren ze na een vroege voorzet van de zijkant en een aantal minuten later valt de bal vanaf de zijkant zomaar binnen. Als dan vlak voor rust ook nog de 3-0 valt, lijkt de wedstrijd gespeeld.

De tweede helft komt ABS beter voor de dag en na ongeveer 10 minuten maakt Chiel Huis in t Veld de 3-1. Daarna probeert ABS door te drukken, maar echt grote kansen zijn er niet. UD W blijft gevaarlijk met twee snelle buitenspelers en op een gegeven moment moet ABS meer risico nemen. Uiteindelijk valt de 4-1 en is de wedstrijd gespeeld.

Een slecht kwartier van ABS heeft de wedstrijd volledig doen kantelen. Komende zondag speelt ASB thuis tegen KOSC, aanvang 14:00 uur.