Afgelopen zondag speelde SV Schalkhaar de uitwedstrijd op natuurgras tegen koploper SC Varsseveld. De thuisploeg had in twee wedstrijden de volle buit binnengehaald en stond met een prima doelgemiddelde fier aan kop in de tweede klasse G van het zondagvoetbal. Eerst werd er van AVV Columbia gewonnen (0-4 in Apeldoorn) en vorige week won men thuis van Sportclub Markelo (3-0).

SV Schalkhaar, dat tot dan toe alleen wist te winnen in Sportclub Markelo (2-3) en flink verloor van DVC’26 thuis (0-4), trof een tegenstander die verdedigend sterk stond. Desondanks was het de bovenliggende partij, maar aan het blok van prima verdedigers uit Varsseveld kwam de ploeg van trainer Martijn de Haas nauwelijks voorbij. Veel balbezit dus, enkele speldenprikjes en een paar corners.

SC Varsseveld kwam er sporadisch uit, was razendsnel in de counter en probeerde op die manier tot een resultaat te komen. Deze aanvallen werden keurig gepareerd door de laatste vier verdedigers van SV Schalkhaar en hun uitstekende keeper Jesper Lukassen. Met de brilstand werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust hetzelfde spelbeeld, al leek SC Varsseveld wat meer duelkracht op de mat te leggen. SV Schalkhaar hield stand en kon Tim van der Meulen binnen de lijnen brengen. Twee minuten na zijn invalbeurt waarschuwde hij de doelman van SC Varsseveld al, maar in de 68ste minuut was het dan toch raak. Vanaf ‘de tweede lijn’ schoot hij strak de 0-1 tegen de touwen, op dat moment een terechte voorsprong.

Direct na de aftrap een dot van een kans voor de thuisploeg, maar deze wist men niet te verzilveren. SC Varsseveld wisselde tot drie maal toe erg aanvallend. SV Schalkhaar kon hier prima op anticiperen door een sterke bank.

Twan Huijsmans volleerde nog knap richting doel, maar zijn schot werd gepakt door de doelman. SC Varsseveld draaide de duimschroeven nog een paar keer aan, maar de bewoners van de Horsterhoek overleefden de laatste stuiptrekkingen van de thuisploeg. Schoten werden geblokt, gingen over of waren een prooi voor doelman Lukassen.

Zelf kwam het gretige SV Schalkhaar nog tot enkele kleine mogelijkheden, maar deze werden helaas niet goed uitgespeeld. Zo won het vandaag in het blauw-zwart spelende SV Schalkhaar terecht en kon het 3 punten bijschrijven. Een uitstekend resultaat, want op Sportpark Obelink in Varsseveld gaan niet veel ploegen winnen is de mening van menigeen.

Komende zondag komt Voetbalvereniging LEONES uit Beneden Leeuwen op bezoek bij SV Schalkhaar.

Zij wonnen de eerste wedstrijd afgetekend met 6-0 van DCS. Een week later werd er met 1-0 verloren bij Westervoort en afgelopen zondag werd er thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen DVC’26.

We hopen u dan graag te ontmoeten op Sportpark de Horsterhoek. Aanvang wedstrijd: 14.00 uur