SV Terwolde heeft na drie speelrondes nog steeds de maximale score. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead boekte het haar derde competitiezege op rij. Op een gezellig druk sportpark De Woldermarck werd het 5-3 voor de blauwhemden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door beide ploegen een erehaag gevormd voor afzwaaiend scheidsrechter Ronny Mulder. De arbiter floot vandaag zijn 1000ste(!) wedstrijd. Een applaus en de nodige mooie woorden van de DSV (Deventer scheidsrechters vereniging) waren dan ook niet meer dan terecht.

Na alle festiviteiten op het veld werd er afgetrapt. In de beginfase was het vooral aftasten voor beide ploegen. Overigens niet gek want beide ploegen hebben dit seizoen al laten zien hoog druk te willen zetten en tegenstander af te willen jagen waar mogelijk. Een tactisch steekspel leek zich dan ook te gaan ontvouwen.

Go Ahead was in het beginfase dreigend met de behendige aanvallers, maar echte kansen kreeg het nog niet. Voor Terwolde overigens eenzelfde beeld. Veel dreiging tot aan de zestienmeter, maar verder dan een afstandsschot van Sem Gerritsen kwam het (nog) niet.

Toch was het Terwolde dat bijna op voorsprong kwam. Uit een goed genomen hoekschop werd de bal jammerlijk op de paal gekopt. Enkele minuten later was daar alsnog de openingstreffer. Jelmer Bellert bleef uitstekend op de been en schoot de bal in de korte hoek achter de doelman van Go Ahead.

Niet veel later was het opnieuw raak. Bart Beugels bleef rustig oog in oog met de doelwachter en wist hiermee de score te verdubbelen (2-0). In deze fase van de wedstrijd een verdiende voorsprong. Met de 2-0 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de eerste fase na rust werd Go Ahead sterker en dwong het Terwolde soms wat verder naar achteren. Dit met name doordat Terwolde even geen antwoord had op de behendige Jermain Francisca van Go Ahead. De zeer balvaardige speler kwam in het verleden uit voor Cambuur Leeuwarden -23 en dat was in momenten zeker te zien.

Go Ahead wist kort voor het uur spelen de aansluitingstreffer te produceren. Een voorzet viel tussen de centrale verdedigers van Terwolde in en Jordy Molenmans liet zien een neusje voor de goal te hebben en wist de bal achter Delano Dokter te werken.

Waar je vaak ziet dat een team in paniek raakt na een aansluitingstreffer werkte dit voor Terwolde gelukkig andersom. Binnen een minuut lag de bal er aan de andere kant al weer in. Max van Gerrevink werd met een goede loopactie in de diepte weggestuurd en de middenvelder bleef uiterst rustig en schoof de bal onder de jonge doelman van Go Ahead door.

In de daaropvolgende minuten golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen een aantal kansen, maar de grootste was voor Go Ahead. De ploeg van Remco Goldenveld kreeg een terechte strafschop na een ongelukkige overtreding van Mitchell van Voorst. Echter maakte Delano zijn naam als ‘penaltykiller’ waar door de bal fantastisch uit de linkerhoek te ronselen.

De ploeg uit Deventer ging hierna steeds opportunistischer spelen en dat betekende natuurlijk meer ruimte voor Terwolde. De thuisploeg maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en Sem wist tot tweemaal toe iedereen zijn hielen te laten zien en bracht met twee doelpunten de stand op 5-1.

In de blessuretijd kwam Go Ahead toch nog tweemaal tot scoren. Een ongelukkig eigen doelpunt en opnieuw Molenmans bepaalden de eindstand op 5-3.

Door de overwinning behoudt Terwolde haar maximale score en mag het spreken van een droomstart. Zeker vandaag een extra fijne overwinning omdat het zeker in de lijn der verwachting ligt dat Go Ahead om de bovenste plekken zal gaan mee doen.

Komende zondag gaat Terwolde op bezoek bij nummer twee Hoonhorst. De aftrap op Sportpark de Potkamp is om 14:00 uur.