Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbal gerelateerde vragen voor. Deze negentiende editie vroegen we Johan van Ommen, hoofdtrainer van DVV Davo, het hemd van het lijf.

Naam: Johan van Ommen

Leeftijd: 56

Woonplaats: Deventer

Relatie: ja

Huidige club: Davo

Historie als voetballer: te veel om op te noemen.

Historie als trainer:
jeugd: WWV, Go Ahead
senioren: TKD, TKA, Sallandia, Diepenveen 2, Alexandria, Sportclub Deventer en nu Davo.

Favoriete formatie: De mogelijkheden van de selectie zijn belangrijker dan mijn keuze.

Beste prestatie als trainer: ik denk de beste prestatie van de groep waar ik mee werk, want de spelers maken de trainer en je doet het samen! We zijn kampioen geworden met Alexandria en Sportclub Deventer, Diepenveen 2 en meerdere malen nacompetitie gewonnen met meerdere clubs waarvan de tocht met Sallandia naar de 3de klasse over 7 wedstrijden in de nacompetitie misschien wel het hoogte punt is, omdat dat de zwaarste route was, met een stel fantastische gasten.

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: de bemoeizucht van die betweters die zelf nooit wat gepresteerd hebben in de voetballerij maar wel oordelen over anderen! En dan de trainer die wat gepresteerd heeft, natrappen met opmerkingen als ‘Ze hebben weer kleur op het gezicht!’. Wij hebben die club een gezicht gegeven, met alle jongens die dan mee komen met Johan van Ommen.

Ambities: het beste uit een speler en team halen en natuurlijk uit mezelf, maar dat staat niet voorop.

Hoe verloopt het huidige seizoen: Ik dacht toen ik er aan begon ‘wat is dit’, maar zo langzaam aan komen er steeds meer goede momenten i.p.v. slechte en merk ik dat er iets ontstaat bij de groep maar ook bij de hele club! Waar op dit moment veel mensen de club weer op de rit proberen te krijgen in alle facetten.

Sterkste punten: ouwehoeren, ja kom op, het leven is winnen en verliezen in alle opzichten, maar denk dat ik het spelletje goed zie en kan overbrengen. En dat ik in alle clubs de jeugd een kans geef, al zijn er mensen die stukjes in de krant zetten dat Johan van Ommen altijd spelers meeneemt. Als ik zie wat een club nodig heeft dan kijk ik wat goed is op dat moment, maar ik zal altijd de jeugd de kans geven om mee te groeien en te spelen. Ik heb bij Sportclub Deventer ook zeker 6 à 7 spelers uit de jeugd laten debuteren!

Denk dat ik wel mag zeggen dat ik veel vrienden en bekenden over heb gehouden aan mijn karakter als trainer, of je me nou wel of niet mag. En dat ik altijd voor mijn spelers zal opkomen. Zie na het overlijden van mijn broer dat de hele selectie met staf en bestuursleden bij de condoleance waren en dat mijn vriendin (Mariska) voor een wedstrijd als hart onder riem een daverend applaus en bos bloemen kreeg nadat we te horen hadden gekregen dat ze borstkanker had. Dat vergeet je nooit!

Verbeterpunten: ja dat ik soms toch wat serieuzer moet zijn en wat harder moet optreden, maar ja, dat zit niet in de aard van het beestje.

Doelstelling met huidige club: kampioen worden. We moeten weer een team worden en plezier maken dan komt de rest vanzelf.

Kampioen in de competitie: zou het niet weten, ik kijk naar mijn eigen team.

Beste trainer: ik vind dat je van alle trainers wat goede dingen kunt leren al zouden ze misschien niet zo goed zijn, of wel.

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen: Glenn Minnes, de trainer van UD.

Johan van Ommen