Afgelopen zondag kwam Borne op bezoek bij ABS. Voor ABS was het de eerste thuiswedstrijd van de competitie: vorige week werd er ondanks prima veldspel verloren bij Holten waardoor ABS er alles aan gelegen was om de eerste driepunter binnen te halen.

Het begin van de wedstrijd was voor ABS. Borne ving ABS rond de middenlijn op en probeerde door middel van snelle omschakelmomenten tot grote kansen te komen. Hierdoor was het spelbeeld dat ABS vooral de bal had, echter kreeg ABS het eerste half uur geen grote mogelijkheden. Na ongeveer een half uur kreeg Borne een grote kans door een fout in de verdediging echter werd deze kans niet omgezet in een doelpunt.

Het laatste kwartier voor rust begon ABS beter te spelen en hierdoor kwamen er meer mogelijkheden en uiteindelijk ook de 1-0. Vlak voor rust kwam ABS door aan de rechterkant en werd de voorzet vallend binnengekopt door Daniel Klijn Velderman.

In de tweede helft ging ABS verder waar het gebleven was en werden er meerdere kansen gecreëerd. Yannick Duteweert kreeg nog een grote kans die net naast werd geschoten. Na ongeveer een uur spelen werd het dan eindelijk 2-0 door Paul Roetert. Hij speelde zijn tegenstander uit en schoot de bal hard binnen. Vanaf dat moment ging Borne meer risico nemen en werd het voetbal er van beide kanten niet beter op.

In het laatste kwartier liep de score toch nog hoog op. Een omschakelmoment werd door Yannick Duteweert prima afgerond. Een paar minuten voor tijd maakte Jurre Deuzeman zijn eerste goal in ABS1. Een goede balverovering en daarna de zelf opgezette aanval afronden, mooi gedaan!

Het slotakkoord was voor jeugdspeler Raaven Lucas die de bal via een verdediger binnenschoot, 5-0.

Volgende week speelt ABS uit tegen UD Weerselo, aanvang 14:00 uur.