Na een aantal prima wedstrijden in de poulefase mocht Sportclub Deventer donderdagavond in de volgende bekerronde aantreden tegen Beekbergen. Een mooie uitdaging tegen deze zondag derde klasser, ook om te zien waar de jonge ploeg van de Zandweerd in hun ontwikkeling staat tegen deze tegenstander met de nodige ervaren spelers.

Er ontspon zich in heuse bekerkraker op Sportpark Zandweerd waarbij de thuisploeg na een eerste aftastende fase het heft in de eerste helft voetballend stevig in handen nam. Met goed combinatiespel werd de tegenstander vast gezet hetgeen resulteerde in een aantal grote kansen en op een gegeven moment zelfs een heuse scrimmage voor het doel van Zwart gelen.

De uitstekende en sterke doelman van Beekbergen wist zijn doel echter schoon te houden en bleef ook in een op een situatie met de weer prima spelende Roan Koekkoek de sterkste. Ook doelpogingen van Tijn Vegelin, Stan Berends en Murat Ozdemir misten op een haar na het doel. Zoals het dan vaak gaat in het voetbal viel het eerste doelpunt wel aan de andere kant nadat de snelle rechtsbuiten na een sterke  individuele actie in de tegenaanval zo’n tien minuten voor rust het doel wel wist te vinden nadat eerder een doelpunt uit een tegenaanval wegen buitenspel werd afgekeurd. De wit roden gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker maar wisten deze voor de rust niet meer te vinden.

Met het gevoel en vertrouwen dat een goed resultaat tegen deze tegenstander zeker haalbaar moest zijn werd in de rust de tactiek nog een keer aangescherpt waarbij het vertrouwen op de eigen voetballende kwaliteiten +het verschil moest kunnen maken. In de eerste fase na rust kwam Sportclub Deventer echter niet door de stugge verdediging van de Beekbergers, sterker in de 55e minuut wist dezelfde rechtsbuiten uit een scherpe tegenaanval met een mooie stiftbal de 0-2 op de borden te brengen en zo zijn tweede doelpunt aan te tekenen.

Wat volgde was een wat rommelige fase waarin Sportclub Deventer het even kwijt leek te zijn en zelfs nog wat hachelijke momenten in de eigen 16 meter moest weten te overleven. Gaandeweg wist de thuisploeg de rug echter weer te rechten en nam ze wedstrijd weer in handen. Het inbrengen van uitstekend invallende jeugdspelers Sofian Jabir en Mehmet Uzun bracht daarbij nieuwe energie. Het hoge tempo en goede combinatiespel keerden weer terug.

Sportclub Deventer ging op zoek naar de aansluitingstreffer gevonden door Roan Koekkoek die in de 75e minuut na sterk doorzetten via de linkerkant alleen voor de keeper het net vond waarna Sportclub Deventer aanzette voor een stevig slotoffensief en in de tegenstander in laatste fase volledig vast zette. Stan Berends maakte uiteindelijk, na eerst nog na een prachtige voorzet van Mehmet Uzun nipt voorlangs te hebben gekopt, in de 85e minuut de verdiende  gelijkmaker door koppend een voorzet van Roan Koekkoek binnen te werken. In de laatste fase was Sportclub Deventer zelfs nog tweemaal bij de winnende goal maar uiteindelijk moesten penalty’s de doorslag gaan geven.

Nadat de Beekbergers eerst een penalty over zagen gaan en een schot op de vuisten van doelman Kick Hulscher uiteen zagen spatten en de spelers van de thuisploeg hun penalty’s feilloos inschoten mocht Sofian Jabir aanleggen voor de winnende goal. Ook deze penalty was de doelman van Beekbergen te machtig waarna de nemer werd bedolven door zijn juichende medespelers.

Een mooi en qua veldspel verdiend maar ook zwaarbevochten resultaat en weer een mooie leerervaring voor de jonge Sportcluppers met als beloning een mooi affiche in een volgende bekerronde.