Pal voor de rust gaf niemand nog een cent voor SV Twello. De stand was 0-4 en op slag rust scoorde de thuisploeg eindelijk tegen. De preek van trainer Harold Dengerink moet overtuigend zijn geweest. Na 90 minuten voetbal stond de 4-4 op het scorebord: een waar doelpuntenfestijn volgens Frank van Ark.

De eerste 10 minuten ging min of meer gelijk op. Maar de gasten waren feller dan de spelers van de thuisclub. Veel te gemakzuchtig namen een groot aantal spelers het op. In de 16de minuut werd Twello daarvoor afgestraft. Door het midden een pass geven is vaak dodelijk. Ook nu. Jim Schaap kon heel simpel de 0-1 scoren.

Er wat van geleerd? Vergeet het maar. Weer een verdedigingsfout op dezelfde manier. De hele verdediging was uit balans en Jesse Teeuwen scoorde heel makkelijk 0-2. Maar de gifbeker was nog niet leeg. Uit een corner kopte Luuk Berkhoff via een verdediger de 0-3 binnen. Waar was de normaal resoluut ingrijpende verdediging van SV Twello?

De thuisploeg stelde er nagenoeg weinig tot niets tegenover. Oene bleef heersen. Patrick Kers zag zijn voorzet de lat schampen. In de 39ste minuut redde keeper Steven Koopmans knap op een schot van Jesse Teeuwen. In de 43ste minuut werd het nog erger voor de thuisploeg, want Mike van Zwolle maakte 0-4 . Men stond er bij en deed niets.

Op slag van rust scoorde Masora Oraile tegen 1-4. Een sprankje hoop? Ruststand derhalve 1-4 en dat was volkomen terecht.

De rust heeft trainer Harold Dengerink gebruikt om de zaken duidelijk te vertellen. Veel tijd had hij daar niet voor nodig want de spelers van de thuisploeg stonden weer heel snel buiten. Nog geen scheidsrechter of tegenstander te bekennen. Met Stefan Hulsebos weer centraal achterin en Edward Achtereekte weer vertrouwd op links stond er wat.

Wat Oene de eerste helft deed, deed Twello nu. Strijden om de bal. In de 49ste minuut scoorde Tim Evers 2-4 en het geloof kwam terug. Nog meer wilskracht in de duels. In de 54ste minuut gaf Sam van Eck de bal breed aan Max Smaal die de 3-4 maakte. De Twellose storm hield aan en Oene kwam er niet meer aan te pas. Soms werden ze nog een beetje gevaarlijk via de counter, maar de verdediging stond nu als een rots.

In de 81ste minuut een kans voor Pascal Klein Velderman. Hij schoot recht in de handen van keeper Wim Riphagen. Even later kreeg de thuisclub een hoekschop en Tristan Roeterd draaide de bal rechtstreeks het doel in. Nog even sputterde Oene tegen, maar de spitsen waren niet nauwkeurig genoeg.

Heel veel tijd trok scheidsrechter R. Wolterink uit Haarle niet bij. Het was een wedstrijd waar best wat lessen uit gehaald kunnen worden. Zowel voor de trainers als de spelers. Volgende week uit tegen FC Zutphen. Aanvang 15.30 uur. Even navragen daar misschien de wedstrijd om 15. 00 uur zal beginnen.