De beste ideeën ontstaan als je zelf ergens tegenaan loopt. Yasin BenMoussa Salgueiral voetbalde zelf op tweedeklasseniveau bij Roda’23 in Amstelveen toen hij openlijk zocht naar een nieuw avontuur. ,,Ik wilde wel hogerop, maar had geen plek waar ik naartoe kon gaan om in contact te komen met andere clubs.” Exact op dat moment ontstond het idee voor ‘The Talent Pool’. Een platform waar voetballers, coaches en clubs elkaar vinden. ,,Eigenlijk een soort LinkedIn voor het amateurvoetbal.”

BenMoussa Salgueiral maakte van zijn typische ‘eureka-moment’ in de afgelopen maanden iets tastbaars. Sinds eind juni is The Talent Pool definitief online gegaan en hebben inmiddels veertig spelers zich aangemeld op de website van de ex-amateurvoetballer.

Opbouwen van vertrouwen
Het is een soort online vacaturebank waarbij geïnteresseerden kunnen zoeken naar de voetballer of trainer die voldoet aan de wensen van de club. Als de eerste transfer via The Talent Pool in gang wordt gezet, is BenMoussa Salgueiral eigenlijk al geslaagd in z’n opzet. ,,The Talent Pool is daarin bedoeld als de plek waarbij de samenwerking tussen twee partijen wordt gestart. Ik ben geen zaakwaarnemer. Daar bemoei ik mij ook niet mee.”

Geld verdienen is in eerste instantie ook niet z’n grote drijfveer. ,,Via advertisement op de website kan dat natuurlijk uiteindelijk wel. Laten we er eerst maar voor zorgen dat The Talent Pool een merk wordt, waar spelers, coaches of clubs naartoe komen als ze nieuwe mensen zoeken.”

,,Het is op dit moment toegespitst op voetballers, trainers en clubs. Maar in de toekomst kunnen we ook verder uitbouwen met scouts, fysiotherapeuten of andere clubmensen.”

Nu de opstartfase voorbij is wil BenMoussa Salgueiral ‘The Talent Pool’ steeds verder uit te bouwen. Er moet een app komen om het allemaal nog gebruiksvriendelijker te maken. Er is inmiddels ook een plek gecreëerd waarbij spelers of coaches zelf hun foto’s en video’s kunnen uploaden, dit om hun eigen cv van meer glans te kunnen voorzien. ,,De komende tijd is het bouwen van vertrouwen een belangrijk onderdeel van de site”, vertelt het brein achter The Talent Pool. ,,Het is iets nieuws. Mensen moeten het gaan leren kennen.”

Andere sporten
Als dat lukt gelooft BenMoussa Salgueiral in verdere ontwikkeling van het idee. ,,Het is op dit moment toegespitst op voetballers, trainers en clubs. Maar in de toekomst kunnen we ook verder uitbouwen met scouts, fysiotherapeuten of andere clubmensen. Ook kunnen we met The Talent Pool verder kijken dan alleen het voetbal en kunnen ook sporten als hockey interessant worden.”

Juist voor die spelers en clubmensen die op zoek zijn naar iets nieuws, maar het aan een netwerk ontbreekt is The Talent Pool de juiste partner in welke sport dan ook. ,,Maar neem nou voetbal: jongens die op het niveau van de Derde Divisie spelen, spelen zichzelf vaak al in de kijker. Die vallen sneller op, omdat er op dat niveau meer publiek en scouts afkomen en zullen dus makkelijker aan een nieuwe club komen.”

,,Maar er zijn 1.2 miljoen mensen lid van de KNVB. Daar zitten zat voetballers tussen die in de Derde of Vierde Klasse spelen en die misschien naar een nieuwe club willen, omdat ze verhuizen of een andere reden hebben om naar een nieuwe club te willen. Via The Talent Pool komen ze dan in contact met die clubs. Dit geldt ook voor het vrouwenvoetbal. Meld je vooral aan. We hebben inmiddels 230 aanmeldingen. Mannen, vrouwen, jonge spelers en ook coaches.”

The Talent Pool | Zowel clubs, coaches als spelers registreren zich op The Talent Pool en vullen hun profiel zo compleet mogelijk in. Daar horen een foto en jouw CV als speler of coach natuurlijk bij. Hoe uitgebreider de informatie die je verstrekt, hoe groter de kans op een geschikte match! Voor je het weet zet jij een volgende stap in jouw voetbalcarrière! Man, vrouw, coach of club: bij The Talent Pool is iedereen binnen het amateurvoetbal van harte welkom. Bij ons ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, of naar versterking voor jouw elftal of technische staf. Wij zijn er voor zowel de mannen- als vrouwenafdeling van elke club op elk niveau.

ViaInterview The Talent Pool met Voetbal in de Bollenstreek
Vorig artikelMatthijs Kamphuis jubileert
Volgend artikelHelios 1 wordt steeds meer een geoliede machine!