Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbal gerelateerde vragen voor. In deze zevenentwintigste editie laten we Remco Goldenbeld praten…

Naam: Remco Goldenbeld     

Leeftijd: 39 jaar

Woonplaats: Deventer

Relatie: Samenwonend, papa van 2 zoons

Huidige club: Dvv Go Ahead

Historie als voetballer: Ik heb mijn hele leven bij DVV Go-Ahead gevoetbald met een tussenjaar bij Diepenveen.

Historie als trainer: Gerard Hullegie, destijds Hoofd opleidingen van Schalkhaar, kreeg er lucht van dat ik ging stoppen met voetballen en heeft het trainersvuurtje aangewakkerd. 5 Jaar heb ik training gegeven bij Schalkhaar waarbij ik ook mijn UEFA C en B heb behaald. Daarna heb ik 3 jaar het 2de elftal van Colmschate getraind en afgelopen jaar had ik de JO17-1 van Schalkhaar onder mijn hoede.

Favoriete formatie: Elke wedstrijd vraagt om een andere invulling van de posities. Ga ik met een diepe spits spelen als aanspeelpunt of juist eentje die het middenveld in komt. Maar in de basis kies ik wel voor 1-4-3-3 als veldbezetting.

Beste prestatie als trainer:  Vind ik lastig om te zeggen omdat ik veel geniet van de mooie kleine momenten. Spelers die hun debuut maken in 1 bijvoorbeeld, die ik als jeugdspeler training heb mogen geven. Of als je team strijdend en zwoegend over het veld gaat als eenheid. Daar zit vaak niet een tastbare prijs aan maar is wel super mooi om te zien en mee te maken.

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: Het kneden van een team/eenheid maakt dit vak zo leuk in mijn ogen. Het schaken met de tegenstander op een voetbalveld, tegen een collega trainer, is een mooie en leuke uitdaging. Daarnaast ben ik liefhebber van het spelletje.

Ambities: In de toekomst hoop ik UEFA A te mogen doen en te halen.  

Hoe verloopt het huidige seizoen: Het huidige seizoen is nog maar kort onderweg. Momenteel zijn we druk bezig om afspraken te maken omtrent aanvallen en verdedigen. Tevens wordt het conditionele aspect ook geraakt.

Sterkste punten: Arbeid/rust verhouding. Hoe laat je het team conditioneel sterker worden zonder veel blessures te krijgen. Daarnaast het neerzetten van een organisatie binnen het veld.

Verbeterpunten: In mijn ogen kan en moet je je blijven verbeteren. Ga mee met de tijd en technologie.

Doelstelling met huidige club: Plaats bij de eerste 4.

Kampioen in de competitie: Op dit moment kan ik de competitie lastig inschatten, en verwacht ik de degradanten hoog op de ranglijst. Ik hoop dat wij een mooie outsiders rol kunnen pakken.

Beste trainer: Zonder twijfel Ruud Geestman.

Vorig artikelLoting 2e ronde beker bekend
Volgend artikelHelios haalt uit tegen angstgegner