Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbal gerelateerde vragen voor. Deze eenentwintigste editie vroegen we Herman Harleman, hoofdtrainer van s.v. Epse, het hemd van het lijf.

Naam: Herman Harleman

Leeftijd: 51 jaar

Woonplaats:Deventer

Relatie: Ik ben getrouwd en vader van Owen. Hij is 21 jaar.

Huidge club: Sv Epse

Historie als voetballer: Labor, Go-ahead, Diepenveen en PEC Zwolle

Historie als trainer: SV Epse, Lettele, Sallandia, Warnsveldse Boys, Vierhouten, IJsselstreek en nu weer SV Epse

Favoriete formatie: 1-4-3-3- heel erg aanvallend, eigenlijk 1-4-2-4

Beste prestatie als trainer: Ongeslagen kampioen met Vierhouten van de 3de klasse en met Sallandia kampioen geworden.

Waarom heb je gekozen voor het trainersschap: ik ben op jonge leeftijd begonnen bij DVV Go-Ahead. Dat vond ik zo leuk dat ik toen ik nog voetbalde bij Go-Ahead aan mijn Tc3 en Tc2 begon, die ik van mijn schoonouders heb gekregen. Daar liep ik zo door en ik begon het steeds leuker te vinden. De coaching, spelers neerzetten, je eigen visie neerzetten en ook vooral de gezelligheid om met jonge spelers om te gaan. Ik was natuurlijk ook nog jong, op mijn 31e had ik al Tc2.

Ambities: tja dat heb ik wel, maar door mijn drukke baan en mijn eigen voetbalschool komt dat er niet van. Hoger trainen is ook vaker trainen en vaker van huis. Ik zit nu met veel plezier bij Epse, waar wij het goed voor elkaar hebben met 2 leiders, Tom en Martijn en met Remco Muiderman als assistent, dus ja, ambities genoeg, maar of het haalbaar is i.v.m. tijd weet ik niet.

Hoe verloopt het huidige seizoen: we zijn vorig jaar met een nieuw eerste elftal begonnen en wisten niet waar we aan begonnen. Met 16 spelers zijn we aan het avontuur begonnen en we stonden vierde op het moment dat het corona tijdperk begon. Dit seizoen werden we getipt als titel kandidaat, 7 spelers hadden we erbij en we staan nu op een gedeelde eerste plek.

Sterkste punten: het maken van een team en inleven van de club, dus dat je niet alleen het eerste wil opzetten. Ik ben een luisterend oor bij spelers en kan zo spelers in zijn element krijgen.

Verbeterpunten: tja, niet alles zelf willen doen.

Doelstelling met huidige club: we willen heel graag promoveren, daar hebben we ook een elftal voor.

Kampioen in de competitie: Sallandia, SV Epse, CCW. Deze drie gaan erom strijden terwijl ik Terwolde als outsider zie.

Beste trainer: ik vond Han Perik goed

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen: Bjorn Rutten

Vorig artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 47
Volgend artikelMatchtalk – Almere City FC – Go Ahead Eagles