Zaterdagmiddag wordt Go Ahead Eagles in het Yanmar Stadion verwacht voor de dertiende competitiewedstrijd van seizoen 2020/2021. Daar speelt de ploeg van hoofdtrainer Kees van Wonderen om 16:30 uur tegen Almere City FC. “Een mooie test voor ons team”, meent de Eagles-trainer.

“Almere City heeft afgelopen speelronde met ruime cijfers van SC Cambuur verloren, maar daar moeten we doorheen prikken”, stelt Van Wonderen. “Het blijft een sterke tegenstander, eentje die bovenin goed meedraait. De 7-2 nederlaag die ze leden, kan zowel een voor- als nadeel zijn voor ons. Gebrek aan motivatie zal onze tegenstander van morgen in ieder geval niet hebben. Almere is een ervaren en volwassen ploeg die zich snel over zo’n verliespartij heen kan zetten. Daarnaast spelen ze een thuiswedstrijd en willen ze hun hoge positie op de ranglijst uiteraard handhaven.”

Almere City FC bezet met 27 punten uit twaalf wedstrijden de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Go Ahead Eagles behaalde tot dusver acht punten minder en staat op de zevende plek in het klassement. Van Wonderen: “Almere is een compleet elftal en doet dit seizoen zeker mee om de titel. Voor ons wordt deze wedstrijd een test of wij ons ook kunnen meten met de bovenste clubs van de Keuken Kampioen Divisie. Onze prestaties zijn vooralsnog wisselend, maar ik weet dat wij veel beter kunnen. Aan ons morgen de taak om te kijken naar de gevaren en mogelijkheden van onze tegenstander en met die informatie zo dicht mogelijk bij onszelf te blijven qua vertoonde spel.”

Hoewel Wout Droste tijdens de vorige wedstrijd tegen FC Den Bosch geblesseerd uitviel, voegt hij zich morgen weer bij de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles. Erkan Eyibil is weer terug van zijn interlandperiode bij Turkije Onder-21 en reist ook met de selectie mee naar Almere. Martijn Berden en Kevin van Kippersluis zijn nog steeds geblesseerd en sluiten daardoor niet aan bij het team van Kees van Wonderen.

In aanloop naar de krachtproef in Almere was er vandaag positief nieuws te melden waar onder meer de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding een belangrijke rol in heeft gespeeld. Nadat jeugdexponent Quiermo Dumay afgelopen zondag tegen FC Den Bosch al zijn officiële debuut voor Go Ahead Eagles mocht maken, tekende Sam Crowther vandaag zijn eerste contract bij Go Ahead Eagles nadat hij zich eerder dit seizoen via Onder-21 in de kijker van de hoofdmacht speelde.

Bron: www.ga-eagles.nl

Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt

Wil je Almere City FC – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? De betaalzender FOX zend de wedstrijd live uit. Eventueel kunt u kiezen voor het beeld van FOX en het verslag van Sport Live Radio. Het sportprogramma van DeventerRTV zend altijd alle duels live uit met enthousiaste verslaggevers voor nog meer beleving. Zaterdagmiddag zult u nauwelijks tot geen vertraging ervaring ervaren tussen het live radioverslag en de TV beelden bij u thuis.

Zaterdagmiddag start Sport Live om 16:00 uur met sportnieuws, voorbeschouwingen en muziek richting de aftrap die om 16:30 uur zal plaatsvinden. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelTrainerspraat: met Herman Harleman van SV Epse
Volgend artikelHoekschoppen zijn onmachtig Go Ahead Eagles fataal