SV Twello werd kampioen en promoveerde vorig seizoen naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De trainer Harold Dengerink werd daarnaast verkozen tot Trainer van het Jaar bij Deventervoetbal. Dit seizoen presteert het team boven verwachting van velen. Afgelopen zaterdag werd VV Oeken aan de zegekar gebonden. Tristan Roeterd speelde een dijk van een wedstrijd en is daarom deze week onze Speler van de Week!

Jullie behaalden een 3-1 overwinning op Oeken. Hoe verliep de wedstrijd en het scoreverloop? Was je nog betrokken bij doelpunten?

Aan het begin van de wedstrijd waren er een aantal kansen voor beide ploegen. Uiteindelijk maakte wij na een halfuur de 1-0 na een snelle ingooi die Max goed binnenschot. Na de 1-0 werd Oeken gevaarlijk via een aantal corners. Uiteindelijk viel de 1-1 toen wij niet goed stonden. Vlak na rust maakte wij meteen 2-1, deze goal werd helaas afgekeurd door de scheidsrechter op advies van de grensrechter. Vlak daarna kregen wij een corner waaruit via een scrimmage Stefan de 2-1 maakte. Kort daarna gaf ik een voorzet op Tim die goed voor de keeper kwam en de bal knap binnen werkte, zo stond de 3-1 op het scorebord. In de slotfase probeerde Oeken met het inbrengen van de bal nog wat te forceren. Maar verder als één bal die van de lijn werd gehaald kwamen zij niet. 

– Momenteel bezetten jullie een knappe vijfde plaats met maar twee verliespunten meer als de koploper. Hoe vind jij dat het gaat in de competitie? Is het wat je verwachtte? En zie je verschillen tov vorig jaar in de vierde klasse?

Op dit moment staan wij er inderdaad goed voor. Ik had verwacht dat wij niet zoveel punten zouden halen als dat wij nu hebben. Overigens staat alles nog dicht bij elkaar in de competitie en kan het snel anders zijn als wij in een slechte reeks komen. Het grote verschil met de 4de klasse vind ik de fysieke strijd die geleverd moet worden. 

– hoe verloopt het seizoen voor jezelf?

Goed, Het seizoen begonnen op het middenveld. Vanwege wat problemen met blessures in de verdediging ben ik de afgelopen weken op linksachter gekomen, dit bevalt mij ook wel goed. 

– wat zijn de doelstellingen met het team? Wat willen jullie dit seizoen bereiken?

Onze doelstelling als nieuwkomer in de 3de klasse is natuurlijk handhaven. Het ziet er voor ons op dit moment goed uit. Wij moeten zien dat wij met SV Twello een stabiele ploeg in de 3de klasse worden.

– wat zijn je eigen ambities als speler?

Ik heb geen bijzondere ambities. Ik hoop dat ik nog een aantal jaren in het 1ste van SV Twello mag voetballen. 

11Teamsports
11Teamsports
Vorig artikelABS en Colmschate delen de punten
Volgend artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 14