Vandaag stond de wedstrijd tegen ABS en Colmschate op het programma. In de uitwedstrijd won ABS met 0-1 (van de toenmalig koploper). Daarna wonnen de gasten een langere tijd geen wedstrijd. De afgelopen weken is de weg omhoog weer ingezet en wint Colmschate veel wedstrijden.

In het begin van de wedstrijd is het aftasten en de beste speler van Colmschate speelde in tegenstelling tot de eerste wedstrijd nu als rechter wingback. Hier had ABS het eerst lastig mee, maar na ongeveer 10 minuten kreeg ABS iets meer controle. De grootste kans was echter wel voor Colmschate. Een mooie bal van achteruit zette een speler alleen voor de keeper, de bal werd goed gekeerd door Job Roetert. ABS probeert ook hoger op het veld druk op de bal te krijgen en uit een drukmoment krijgt Yannick Duteweert een kans maar de keeper pakt de bal. Daarna probeerden beide ploegen iets te creëren maar echt grote kansen waren er niet te noteren.

In de tweede helft gooiden zowel ABS als Colmschate de schroom van zich af. Colmschate kreeg na een mooie aanval een grote kans op de 0-1 maar zoals wel vaker kwam Job Roetert als winnaar uit de strijd. Ineens gebeurde er van alles, een mogelijke rode kaart aan de kant van ABS waarbij lastig te zien was of er echt iets gebeurde. Daarna een grote kopkans voor Youri Meijer en natrappen van een speler van Colmschate dat werd bestraft met een gele kaart.

Een aantal minuten later schiet de rechter wingback van Colmschate de bal rakelings langs de paal. ABS laat zich ook niet onbetuigd en na een mooie voorzet tikt Yannick Duteweert de bal net naast. De ingevallen Daan Anneveld verovert de bal rond de ‘16’ van Colmschate en zet Yannick aan het werk, zijn schot wordt goed gepakt door de keeper.

Colmschate denkt een paar minuten later recht te hebben op een penalty naar aanleiding van een vermeende handsbal. Uit de beelden blijkt echter dat de bal absoluut niet tegen een arm kwam, goed gezien dus van de scheidsrechter. Ongeveer 10 minuten voor tijd valt de 15-jarige Jesse Wijnstok in. Alweer een talent uit de ABS-jeugd die zijn debuut mag maken. Een paar minuten later krijgt Jesse een mooie kans om de 1-0 te maken maar het slechte veld zorgt ervoor dat hij de bal niet onder controle krijgt.

In het einde van de wedstrijd zijn er nog een paar hachelijke situaties voor beide doelen maar een goal wordt er niet meer gemaakt. In de allerlaatste seconde denkt ABS eruit te kunnen (3 tegen 1 situatie) maar de scheidsrechter fluit op een bijzonder moment af. Uiteindelijk is de puntendeling terecht. Volgende week is ABS vrij. Op 16 april speelt ABS uit tegen KCVO. Aanvang 14:00 uur.