Afgelopen zondag won Sportclub Deventer Epse met 5-1 van Koninklijke UD. Stan Berends scoorde de 5-1 en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en aansluitend door ons tot speler van de week. Wij van Deventer Voetbal stelden hem een paar vragen.

Hoe blij ben je dat jullie deze stadsderby hebben gewonnen?
Ontzettend blij, het is lekker om de drie punten te pakken. Dat was dit seizoen nog niet gelukt dus dat is natuurlijk heel fijn.

Wat denk je dat de reden was dat jullie de wedstrijd wonnen?
Over de hele wedstrijd gezien waren wij de betere partij. We waren feller in de duels en je zag dat we echt de wil hadden om de wedstrijd te winnen.

Hoe blij was je met je doelpunt?
De eerste en tweede penaltynemers waren er niet dus ik mocht hem nemen. Ik was blij dat ik de bal erin schoot.

Je werd de man van de wedstrijd, maakt dat je trots?
Ja dat is een groot compliment, maar het had wat mij betreft zo ook een andere speler kunnen zijn. We speelden als team gewoon een hele goede wedstrijd.

Heb je nog persoonlijke doelen voor dit seizoen?
Ik heb geen persoonlijke doelen, maar ik hoop dat we als jong team ons steeds meer blijven ontwikkelen. Het gaat de goede kant op en ik hoop dat we meer wedstrijden kunnen spelen zoals afgelopen weekend.

Jullie spelen aankomend weekend tegen Winterswijk, wat verwacht je van die wedstrijd?
Het wordt het spannende wedstrijd. We staan in het klassement dicht bij elkaar, dus ik hoop op drie punten. We moeten vooral gewoon zorgen dat we dezelfde inzet hebben als afgelopen weekend.

Note:
De speler van de week wordt voorgedragen door verschillende personen die oordelen vanuit verschillende oogpunten. Verder streeft het Deventer Voetbal team er naar om geen doublures te krijgen in deze eervolle vermelding.