Het heeft even geduurd, maar Jacob Mulenga en Go Ahead Eagles zijn tot overeenstemming gekomen. De transfervrije Zambiaan tekent tot het einde van dit seizoen in Deventer.

Er was vooraf veel kritiek op de senior Mulenga. De 36-jarige spits die in Nederland bekendheid verwierf door zijn optreden in Utrecht, was na zijn jaren in de Chinese competitie op zoek naar speelplezier. In 2009 kwam hij in Utrecht vanuit LB Chateauroux dat hem al eerder verhuurde aan RC Strasbourg. In de Domstad lukt het Mulenga wel weer wat hij in Zambia ook deed: scoren. In Deventer keek men eerst sceptisch naar zijn leeftijd, daarna volgde een getouwtrek met Kroes over de afwikkeling van het contract.

Maar Mulenga is nu eindelijk Eagle en daar is de spits dolblij mee. Bij FC Utrecht denken ze nog met veel plezier terug aan Jacob Mulenga die 39 goals maakte tussen 2009 en 2014 in de Nederlandse competitie. Turkije werd het volgende tussenstation waarna vijf seizoenen China volgden. Deze zomer streek Mulenga neer in Deventer en was, naar eigen zeggen, op zoek naar het voetbalplezier en niet zozeer naar het geld.

Ruim drie weken trainde Mulenga mee en toonde zich bijzonder nuttig voor het team op het veld, maar ook binnen de groep. Jacob toonde zich een overwogen senior, iets wat de groep goed kon gebruiken. Vorige week leek alles geregeld rondom een contract waarna er ergens toch weer nog wat aanpassingen benodigd waren. Die zijn ondertussen gladgestreken en Van Wonderen kan de 36-jarige Zambiaan gaan opstellen in wedstrijden van zijn elftal.

Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 41
Volgend artikelStan Berends – Speler van de Week