Zondag 27 februari wist IJsselstreek met 3-0 te winnen uit bij Loenermark. Mitchel Kiffen was met twee doelpunten belangrijk voor zijn ploeg. Hij is deze week de Speler van de Week.

Het amateurvoetbal lag lang stil door corona. “Vanaf november konden we niet sporten en dan is het een heel lekker gevoel dat je weer met je teamgenoten op een veld staat,” aldus de aanvaller. Mitchel is blij met zijn doelpunten. “Als aanvaller wil je altijd scoren. Je helpt daarmee je team.” Kiffen omschrijft zijn doelpunten als echte spitsengoals.

IJsselstreek mocht eindelijk weer voetballen in de competitie en wist overtuigend te winnen. “Het is natuurlijk alweer een tijdje geleden dat we een wedstrijd hebben gespeeld en het veld was een beetje drassig, dus het voetbal was niet heel bijzonder. We hebben hard gewerkt en uiteindelijk wel gewonnen dus dat is lekker,” vertelt Mitchel.

Derde in het klassement
IJsselstreek staat op dit moment derde in het klassement en daar zijn ze tevreden mee. “We zitten wel in een lastige competitie heb ik het gevoel. Iedereen kan wel van elkaar winnen of verliezen. Als je ons voor het seizoen had verteld dat we nu derde zou staan denk ik dat iedereen daar wel voor getekend had,” vertelt Mitchel.

Trainer tekent bij
Afgelopen week werd bekend dat de trainer van IJsselstreek Mitchel de Groot ook volgend seizoen de trainer is van het eerste. Mitchel is daar blij mee: “De hele spelersgroep is er blij mee, sommigen van ons zijn een aantal seizoenen geleden ook met hem meegegaan naar IJsselstreek. Het is een uitstekende trainer en we hebben allemaal ook een goede band met hem.”

Donderdag staat voor IJsselstreek de wedstrijd tegen de huidige nummer 7 Victoria Boys op het programma.

Vorig artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 9
Volgend artikelAdelaarsoog op PSV thuis (beker)
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.