De Gazelle wist afgelopen weekend de stadsderby tegen IJsselstreek te winnen. De ploeg van Joost ter Stege won met 3-1. De eerste twee doelpunten kwamen op naam van Dylan Kobussen. Hij is deze week de Speler van de Week.

“Uiteraard is het mooi om twee doelpunten te scoren. Dit zijn de wedstrijden waarin je net wat extra gas wilt geven,” begint Dylan zijn verhaal. Tot de 70ste minuut stond de ploeg van De Gazelle met 3-0 voor totdat IJsselstreek een penalty kreeg en Nick van Laar met rood van het veld moest. Ook al moest De Gazelle de wedstrijd met tien man afmaken, Dylan maakte zich geen zorgen. “Ik zag al toen zij de 3-1 maakten dat er niet meer heel veel geloof was bij IJsselstreek op een overwinning. Hierdoor had ik er vertrouwen in dat wij die pot niet meer uit handen zouden geven.”

Het winnen van een stadsderby voelde extra lekker dan een andere overwinning. “We zitten dit jaar met onze competitie meer richting de clubs uit Apeldoorn en niet zoveel uit Deventer. Je merkt wel de hele week tijdens training en voor de wedstrijd dat er bij het team extra motivatie was om die wedstrijd te winnen. Het is toch een stadsgenoot,” aldus Dylan.

Blessures
De Gazelle heeft dit seizoen te maken met veel blessures binnen het team. “We weten natuurlijk dat we een redelijk oude selectie hebben, dus dan kan dit gebeuren,” vertelt Dylan. De vele blessures doen niet veel met de teamgeest volgens Dylan. “Zolang je wint, heerst er wel gewoon een goede positieve sfeer binnen het team. Je ziet ook dat langzaam spelers weer terugkomen van blessures. Dat zorgt ook voor positiviteit.”

Vierde
Op dit moment staat De Gazelle vierde in de competitie. Keurig volgens de verwachting vindt Dylan. “We hebben de selectie om mee te doen voor de bovenste plekken vind ik. Je merkte dat we aan het begin van het seizoen niet helemaal top waren. Vooral in de laatste fase richting de voorhoede. Al met al is de vierde plek denk ik wel tekenend voor ons tot nu toe.”

Op de training is er veel aandacht besteed aan de dingen die beter konden bij De Gazelle. “De afgelopen week heeft eigenlijk helemaal in het teken gestaan van de diepgang in ons spel. We hebben er hard op getraind en dan is het wel fijn dat je dat eruit ziet komen afgelopen zondag.”

Victoria Boys
Aankomende zondag staat voor De Gazelle Victoria Boys op het programma. “Het is natuurlijk altijd lastig met de blessures die we nog hebben, maar ik verwacht wel dat wij daar gewoon drie punten behalen,” sluit Dylan af.

Vorig artikelVoorwaarts wint van Dalfsen
Volgend artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 44
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.