Voorwaarts won afgelopen zondag aan de Laene met 4-2 van SV Dalfsen. De laatste ontmoeting met Dalfsen was een oefenduel op 23 augustus 2020. Destijds werd het nog een nederlaag, doordat het elftal tot tweemaal toe tegen een counter aanliep. Ook nu leek dit beproefde concept van Dalfsen succesvol. Binnen een half uur stond het 0-2. Bij rust stond het door een aansluitingstreffer 1-2 en na rust wist het elftal van Berthil ter Avest het tij volledig te keren, 4-2.

Bruce Schotman stond deze middag in de spotlights. De toeschouwers kroonden hem tot Man of the match. Bruce werkt in het dagelijks leven bij een in Twello gehuisveste internationale bouwondernemer Aan de Stegge, na in 2017 zijn opleiding accountancy/bedrijfseconomie te hebben afgerond. Hij speelde zijn hele juniorentijd bij Voorwaarts. Na twee voetbaljaren bij CSV Apeldoorn keerde hij in 2019-2020 weer terug bij Voorwaarts. Dit jaar vormt hij een aanvalstrio met Ismar Maglajlic op links en Marcus van Geelen in de spits.

Bij Voorwaarts zijn we verwend met de uiterst wendbare en balvaardige aanvaller. Maar Bruce zelf moest zich deze jaargang opnieuw uitvinden, want in plaats van een centrale rol in de aanval, kreeg hij tijdens de voorbereiding een positie aan de rechterkant. Dat was even wennen, maar zoals hij zelf aangeeft kan hij op deze positie uit de voeten en geeft daarbij indirect de credits aan trainer Berthil ter Avest. ‘We weten duidelijk wat er van ons verwacht wordt en dat betekent dat ik dit seizoen al snel van betekenis kan zijn voor het elftal, ook op deze positie’. Dat hij zijn plek gevonden heeft blijkt inmiddels door zijn doelpuntenproductie dat na deze zondag op vier treffers staat in zes duels.

Bruce was over de wedstrijd opgetogen, met name dat de snelle achterstand in de 7de en 27ste minuut werd omgebogen in het resterende deel van de wedstrijd. Bruce: ‘Ik denk dat wij de hele wedstrijd de betere ploeg en meer aan de bal waren. Maar we stonden de eerste helft een keer niet goed en direct een tegengoal. Vervolgens kregen we, ondanks het beste van het spel, uit een corner de 2-0 tegen. We missen dan wat kansen op de aansluitingstreffer. En uiteindelijk valt deze alsnog voor rust vanuit een voorzet van Rick Timmermans op Ismar Maglajlic. Ismar schoot deze binnen vanuit de rebound, 1-2’. Dit was ook de ruststand.

‘De tweede helft gingen we op zoek naar de gelijkmaker en deze kopte ik binnen door een schot van Ismar Maglajlic te toucheren. Daarna kregen we in de 71ste en 76ste minuut twee penalty’s (voor een handsbal en een overtreding) die door Marcus van Geelen werden verzilverd. Al met al goede en terechte overwinning’. En besluit Bruce, ‘terugkomen na een 2-0 achterstand is lang geleden en geeft een heel goed gevoel in de aanloop naar volgende week, uit bij VV Heino’.

Vorig artikelTurkse Kracht wint met 2-0 van Sportclub Brummen
Volgend artikelDylan Kobussen – Speler van de Week – week 43 – powered by 11teamsports.nl