CCW’16 wist zondag maar liefst 0-8 te winnen bij de op dat moment nummer vijf van de 5e klasse E, SV Epse. Aanvoerder Bart Keurhorst speelde een prima partij en wist maar liefst drie keer te scoren. Reden voor ons om hem te benoemen tot Speler van de Week!

Een knappe en ruime overwinning van bij SV Epse. Ik neem aan dat dit niet verwacht werd vooraf? Hoe kwam het dat het zo eenvoudig leek?
Nee, dit hadden wij vooraf ook niet verwacht. Epse is ook een ploeg met scorend vermogen en stond er niet slecht voor. Daarnaast hebben wij een groot aantal blessures en was het daardoor behoorlijk puzzelen de afgelopen weken. Maar daarentegen scoren wij zelf ook erg gemakkelijk.

Jullie draaien dit jaar mooi mee in de top, wat zijn in jouw ogen de redenen waarom het zo goed loopt?
Ja, het gaat tot nu toe erg lekker. We hebben een erg nieuw en jong team. Allemaal erg talentvolle jonge jongens. Volgens mij is onze gemiddelde leeftijd 21 jaar. We zijn een hechte groep (spelers, trainers en staf), een team waarin iedereen voor elkaar wil werken en alle spelers(basis en wissels) individueel een goed balletje kunnen trappen. We kunnen blessuregevallen nu beter opvangen dan voorgaande jaren. Daarnaast zijn we conditioneel ook sterk, waardoor we in de wedstrijden de meeste tegenstanders kapot kunnen spelen.

Met Bart Vos hebben jullie een echte Deventer’ trainer, is dat even wennen, een stadse trainer bij een heuse dorpsclub?
Dat valt volgens mij wel mee. De dynamiek tussen Bart en de groep is erg goed! CCW ligt op steenworp afstand van Deventer en daarin merk je denk ik niet echt een cultuurverschil. Ik denk en dat wijst de stand ook wel uit, dat het juist een goede combinatie is. We hadden in het verleden vaak dat we wel leuk voetbalden, maar uiteindelijk net de wedstrijd verloren. Bart brengt met zijn fanatisme het stukje ‘ten koste van alles willen winnen / over de streep trekken’ mentaliteit over op de groep. Zo kan Bart qua coaching op zondagen, als het nodig is, de 12e man kan zijn.

Wat zijn jouw ambities als speler en wat zijn dit jaar de doelstellingen van het team?
We hadden vooraf aan het seizoen, ook gezien de jonge nieuwe groep, als doel om nacompetitie te behalen en te bouwen aan een stabiel toekomstig elftal. Die nacompetitie kunnen we a.s. zondag al veilig stellen bij een gelijkspel of winst. Dus dat is de huidige doelstelling. Maar gezien hoe we als team bezig zijn, denk ik dat we tot aan het einde van het seizoen mee kunnen doen in de top, voor het kampioenschap. Persoonlijk zou ik nog graag met CCW willen promoveren. Ik ben 28, al m’n vrienden voetballen al niet meer, of voetballen in een lager elftal, zelf ben ik daar nog te fanatiek voor. Zolang ik van waarde kan blijven voor de selectie zou ik mij daarvoor willen inzetten. Zorgen dat deze groep bij elkaar blijft de komende jaren en dat CCW een stabiele 4e klasser wordt zou je een persoonlijke doel/ambitie kunnen noemen. Dat is denk ik ook het niveau waar CCW als club thuis hoort.

11Teamsports
Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 13
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 45