Geweldig dat de Deventer Voetbal Cup aankomend seizoen met de Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup een vervolg krijgt! Toen de organisatie ons begin dit jaar vroeg of we aankomend seizoen weer aan dit Onder 23 toernooi wilden deelnemen, hebben we geen moment getwijfeld en ons meteen weer ingeschreven.

We hebben een florerende jeugdafdeling, dus niet inschrijven was voor ons geen optie. Daarnaast hebben wij, net als veel andere clubs, moeite om jeugdspelers in deze leeftijdscategorie te stimuleren om lekker te blijven voetballen. Al spelen we maar een paar wedstrijden, hopelijk is dit toernooi een stimulans voor de jeugd om door te gaan. Niet alleen voor de jeugd van Sv Colmschate ’33, maar ook voor de jeugdspelers van de andere clubs in Deventer en omstreken. Wij zien elk seizoen veel clubs geconfronteerd worden met een groot aantal spelers die uitstromen, stoppen met voetballen of ervoor kiezen om op een lager niveau (veelal met vrienden) te gaan voetballen. Doodzonde voor het voetbal, in het bijzonder voor het Deventer voetbal, want daar zitten vaak echt hele talentvolle spelers tussen.
Sv Colmschate ’33 juicht dit O23 toernooi dan ook enorm toe.

Wij bevinden ons in 1 poule samen met de talenten van Sc Wesepe, Sv Terwolde, FC RDC en Go Ahead Eagles en er wordt nu al door de jongens reikhalzend naar deze wedstrijden uitgekeken. Het zullen interessante wedstrijden worden waarbij Go Ahead Eagles (onder 18) natuurlijk de grote favoriet is. Zelf herbergt de O23 van Sv Colmschate ’33 spelers van zowel de zondagselectie als de jeugd. Een groot aantal spelers van de O23 voetbalt aankomend seizoen in de zondagselectie, maar ook de JO19-1 zal goed vertegenwoordigd zijn en zullen we niet schromen de talenten uit de JO17-1 er ook bij te betrekken.

Deze wedstrijden zullen voor de spelersgroep vooral in het teken staan van doorontwikkelen en het verkleinen van het gat naar de senioren.
Als club zien wij de toekomst met deze groep dan ook rooskleurig tegemoet, mits ze uiteraard bij elkaar blijven en er voldoende doorstroming vanuit de jeugd blijft komen.

Namens Sv Colmschate ’33
Edward Patty
Jeugdvoorzitter en Hoofd Voetbalzaken

Vorig artikelDerde Pepe Cup bij FC RDC met Activia, Colmschate’33 en De Gazelle
Volgend artikelWie is de Trainer van het Jaar?