Het nieuwe seizoen, 2020-2021, is eigenlijk al begonnen. Vandaag stappen de eerste ploegen weer het veld op om te trainen in voorbereiding op de competitie. Wij blikken toch nog even terug naar afgelopen seizoen. Een raar eind, maar uiteindelijk zijn er toch nog prijzen verdeeld en is er een ranglijst vastgesteld. Wij vragen jou, wie van de genomineerde drie trainers is volgens jou Trainer van het Jaar?

Hans van der Hoop begon vorig seizoen bij ABS in Bathmen. De dorpsclub is al jaren een stabiele club en kon na de degradatie naar de vierde klasse al diverse seizoen uitkijken naar promotie. De voorgaande trainers, Hans Nijboer, Jan Ligtenberg, Martin Dollenkamp en Andries Dupont wisten allemaal wel een keer een periode te halen met ABS. Toch werd er via de nacompetitie nooit promotie afgedwongen. Van der Hoop wachtte dat allemaal niet af en stond bij het vroegtijdige einde van het seizoen op de 1e plaats en had het de eerste periode behaald. Met zes verliespunten minder dan runner-up Holten verdiende ABS meer dan terecht alsnog de promotie naar de derde klasse.

Joost ter Stege begint dit seizoen al aan zijn vijfde jaar bij De Gazelle. Hij lijkt tot nu toe de enige die enigzins het succesverhaal van Kick Maatman als trainer bij De Gazelle kan evenaren. Na een zeer lastig seizoen 2018-2019 met zelfs nacompetitie om lijfsbehoud, wist hij dit seizoen een knappe vierde plaats te behalen, maar als het seizoen uitgespeeld zou zijn, was een derde plaats meer in het zicht geweest. Qua verliespunten was De Gazelle concurrent Orderbos zelfs al voorbij, echter had het nog een wedstrijd minder gespeeld. Na de winterstop werd er verdiend gewonnen van SV Twello en Groen Wit. Komend seizoen wil Ter Stege weer hoge ogen gooien met De Gazelle.

Mitchel de Groot kwam als onervaren hoofdtrainer bij IJsselstreek binnen. Na een jaar bij Sallandia als hoofdtrainer te hebben gewerkt greep hij zijn kans met als enige opdracht IJsselstreek naar de vierde klasse te loodsen. Na de verrassende degradatie in 2015 was dit het enige wat voor de technische afdeling van de club op Keizerslanden gold. De Groot wist in zijn eerste jaar direct succes te boeken door na 16 wedstrijden bovenaan te staan, met maar liefst vier verliespunten minder dan concurrent SV Raalte. Maar niet alleen qua uitslagen boekte De Groot succes. Ook op het gebied van teambuilding zorgde De Groot voor een uitstekend seizoen.

Breng hieronder jouw stem uit, stemmen kan tot 15 augustus 2020.

Vorig artikelSV Colmschate’33 content over Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup
Volgend artikelGA Eagles keert terug met stroef gelijkspel tegen Telstar