Wij zijn als organisatie van de #HanzeCup ontzettend trots en blij om te kunnen melden dat we ook in het komende seizoen een mooie editie mogen organiseren. Met Rohda Raalte, Helios en ABS hebben we tevens drie sterke nieuwe ploegen erbij. In totaal zullen 16 ploegen uit de regio strijden om de ondertussen felbegeerde Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup. Een initiatief van Deventer Voetbal, speciaal voor o23 teams, om zo de jonge spelers op weg naar het eerste elftal extra weerstand en ervaring te bieden.

Na afloop van de vorige editie is er een vragenlijst rondgestuurd naar deelnemende teams. Daarom is er dit jaar gekozen om één groep te maken met hoog spelende verenigingen. Onder deze groep zijn twee groepen gemaakt met de overige teams. Hierdoor is de weerstand hoger en zullen we, naar verwachting, geen uitslagen van 9-0, 7-2, etc. meer krijgen. Andere wijzigingen in het reglement zijn dat er doorgewisseld mag worden en dat teams, waarvan het eerste elftal uitkomt in de 4e of 5e klasse, twee dispensatiespelers mag opstellen.
Groepsindeling:

Nadat de groepswedstrijden gespeeld zijn zullen de beide groepswinnaars van de B-groepen mee gaan strijden met de teams uit de A groep in de kruisfinales op weg naar de grote finaledag op 30 april. Alle wedstrijden in de kruisfinales zijn knock-out wedstrijden. De winnaars stromen door en de verliezers gaan verder tegen elkaar in de zgn verliezersronde. Eenzelfde constructie is opgezet voor de overige teams uit de B-groepen, zij zullen onderling gaan strijden om een zo hoog mogelijke eindnotering. Zo speelt iedereen evenveel wedstrijden in de knock-out fase.

Maar bovenal staan plezier, ervaring en weerstand voorop.

De groepswedstrijden om de #HanzeCup zullen gespeeld worden op de volgende data:
Dinsdag 12 september 2023
Dinsdag 3 oktober 2023
Dinsdag 24 oktober 2023
Dinsdag 14 november 2023
Dinsdag 12 december 2023
aanvangstijd voor alle wedstrijden is 20:00 uur en alle wedstrijden worden geleidt door scheidsrechters van de Deventer Scheidsrechters Vereniging. Wedstrijden kunnen in onderling overleg verplaatst worden en de aanvangstijd kan eveneens, in onderling overleg, gewijzigd worden. Dit zal zsm aangegeven worden op onze toernooiwebsite:

Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup 23/24

Vorig artikelDeventer Voetbal Zomer Column – Week 29
Volgend artikelRicky van den Berg op verjaardag 90-jarige SC Wesepe